Vágólapra másolva!
Szerdán este a La Liga második helyén álló Atlético Madrid 3-3-as döntetlent játszott a Gironával a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így az első mérkőzésen született 1-1-es döntetlent követően a Girona idegenben szerzett több góllal továbbjutott a negyeddöntőbe.

Diego Simeona csapata már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A nyári világbajnokságról hazazavart horvát támadó, Nikola Kalinic értékesített egy ziccert.

A Girona azonban a 37. percben bombagóllal egyenlített.

Valery Fernandez csapott le egy röviden kifejelt labdára, mellel levette, majd kapásból kilőtte a bal alsó sarkot.

Antoine Griezmann álomgólt lőtt, de az Atlético kiesett a kupából Forrás: Atlético de Madrid/Twitter

A második félidőben fordított a katalán csapat. Az 59. percben a La Liga góllövőlistáján a Messit és Suárezt üldöző uruguayi Christian Stuani fejelt a bal alsó sarokba. Sokáig azonban nem vezettek a vendégek, mert a 66. percben Ángel Correa ziccerből egyenlített.

A 84. percben megfordította a meccset az Atlético.

Thomas Lemar átadása után Antoine Griezmann éles szögből, elemi erővel bombázott a rövid felső sarokba. A végén azonban mégis a vendégek örülhettek, ugyanis négy perccel később az elefántcsontparti Seydou Doumbia szerencsésen belekotort Borja Garcia 18 méteres bombájába, ezzel továbbjuttatta csapatát a legjobb nyolc közé.

Szerdán este további két visszavágót rendeztek a Király-kupa nyolcaddöntőjében. A Sevilla hazai pályán 1-0-ra kikapott az Athletic Bilbaótól, míg a Real Madrid a Léganes otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. Azonban egyik vesztes csapat továbbjutásra sem forgott veszélyben, mivel az andalúzok 3-1-re nyertek az odavágón, míg a madridiak háromgólos előnyt szereztek az első mérkőzésen.

Spanyol Király-kupa, nyolcaadöntő, visszavágó
Atlético Madrid–Girona 3-3 (1-1)
Továbbjutott: a Girona, 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Leganés-Real Madrid 1-0 (1-0)
Továbbjutott: a Real Madrid 3–1-es összesítéssel

Sevilla-Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
Továbbjutott: a Sevilla, 3-2-es összesítéssel