Vágólapra másolva!
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló NK Osijek a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Kleinheisler Lászlót.

A Nemzeti Sport Online értesülése szerint az Asztana több játékosának is tartozik, csúsznak a fizetések, egyéb járandóságok. Amennyiben egy klubnak hatvan napnál régebbi tartozása van, úgy a szabályok értelmében a labdarúgó feljelentheti a klubot az európai (UEFA), illetve a nemzetközi szövetségnél (FIFA), viszont amennyiben a tartozás a kilencven napot is meghaladta, úgy egyoldalúan szerződést bonthat.

Alighanem ez utóbbi helyzet állt elő Kleinheisler esetében, aki felbontotta 2021-ig szóló szerződését és aláírt a horvát NK Osijekhez.

Kleinheisler hamarosan megkapja a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy új csapata hivatalosan is regisztrálhassa. Abban az esetben, ha az Asztana megtámadja a döntést – a szerződésbontás okai és körülményei egyelőre ismeretlenek –, az UEFA bizottsága dönt, ám az Osijek bízik a pozitív kimenetelben.

Kleinheisler László három és fél éves szerződést kötött az eszéki csapattal Forrás: nk-osijek.hr

Az eszéki klubbal három és fél éves szerződést kötő középpályás 2017 nyarán szerződött az Asztanához, amelyben 52 mérkőzésen két gólt szerzett, és öt gólpasszt adott. A magyar válogatott focista a 2009-ben alapított együttessel két bajnoki címet nyert, és pályára lépett az Európa-ligában is.

Kleinheisler László február 3-án mutatkozhat be új csapatában tétmérkőzésen, amikor az NK Osijek a Hajduk Splitet fogadja a horvát bajnokság 19. fordulójában.