Társoldalunk:

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

2019.01.17. 17:25

Az El Mundo Deportivo spanyol sportnapilap értesülései szerint a Barcelonát kizárhatják a Király-kupából egy játékos jogtalan szerepeltetése miatt.

Az újság állítása szerint Juan Brandáriz, ismertebb nevén Chumi nem játszhatott volna a Levante elleni nyolcaddöntő első meccsén, mivel pár nappal korábban megkapta az ötödik sárga lapját a spanyol harmadosztályban. A szabályok szerint, ha egy játékosnak érvényben lévő eltiltása van a tartalékcsapatban, akkor a felnőttek között sem léphet pályára - ezt szegte meg a Barcelona, amikor Ernesto Valverde a kezdőcsapatba nevezte a védőt a Levante ellen.

Az első meccsen a Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett a LevantétólForrás: NurPhoto/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

Három évvel ezelőtt a Real Madrid futott bele hasonló esetbe, akkor Gyenyisz Cserisev játszott jogtalanul, miután korábbi klubjától magával hozott egy eltiltást. A Realt akkor kizárták.

A katalán Sport viszont azt írja, hogy egy hónapokkal ezelőtt történt szabályváltozás értelmében a liga és a kupa eltiltásai nem függenek össze. Az ügyben a spanyol szövetség fog döntést hozni.

A párharc első meccsét a Levante nyerte 2-1-re. A visszavágót csütörtökön rendezik 21.30 órától.