Vágólapra másolva!
Portugál sajtóértesülések szerint a januári átigazolási időszakban a Real Madrid szeretné leigazolni a portugál Sporting Lisszabon holland támadóját, Bas Dostot.

A Real Madrid jelenleg a La Liga negyedik helyén tanyázik, tíz ponttal lemaradva az éllovas FC Barcelona mögött. Cristiano Ronaldo távozása óta a csapat támadói sem jeleskednek a góllövésben, ráadásul a francia Karim Benzema is kidőlt, akinek a múlt heti Betis elleni meccsen eltört az egyik ujjperce a jobb kezének kisujján.

A francia támadó amúgy is évek óta a szurkolók céltáblája, ugyanis korántsem termeli olyan ütemben a gólokat, ahogy azt egy Real Madrid-szintű játékostól várnák.

Bas Dost ipari mennyiségben termeli a gólokat Lisszabonban Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Ezért került képbe a Sporting Lisszabon holland támadója, a 29 éves Bas Dost, aki tökéletes helyettese lehetne a sokat kritizált franciának. A 18-szoros holland válogatott csatár 2016 nyarán szerződött a portugál csapathoz, azóta 108 mérkőzésen 86 gólt szerzett, és kiosztott 15 gólpasszt. 2012-ben 32 találattal gólkirály volt a holland bajnokságban, 2017-ben 34 góllal a portugál élvonalban is elnyerte ezt a címet.

A 29 éves támadó Európa egyik legjobb befejező csatára:

német Wolfsburgban például 48 találatig jutott 117 meccsen, míg például a holland SC Heerenveenben 73 találkozón 52 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Ennek ellenére a holland válogatottban sosem kapta meg a bizalmat, ezért 2018 áprilisában lemondta a szereplést a nemzeti csapatban.

Bas Dost a holland válogatottban adós maradt a gólokkal Forrás: DPPI/Paul Greenwood

A holland csatár 2018 nyarán kis híján távozott a Sportingtól, ugyanis júniusban a BL-szereplésről való lemaradás miatt a klub edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott, és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben. Több futballista megsérült, köztük Dost, akinek a fejét találták el a rendbontók.

A Bola szerint Dost a Real Madrid első számú célpontja a januári átigazolási időszakban, a piaci értékét 12 millió euróra becsülik.