Vágólapra másolva!
Kétszer is vezetett a Ferencváros a lengyel bajnokságban a hetedik helyen telelő Korona Kielce csapata ellen, de végül 3-2-re kikapott.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

Pontosan 24 órával a Sion elleni felkészülési meccset követően újra pályára lépett a Ferencváros Belekben. A szombati meccs másnapján már komoly edzést nem vezényelt Szergej Rebrov, mindenki a maga ritmusában készülhetett a délutáni mérkőzésre.

Vasárnap újra esős nap várt a Fradi különítményére, de a kezdés előtt nem sokkal elállt az eső, kellemes időben kezdődött a mérkőzés, helyi idő szerint délután ötkor.

A Fradi a Varga Á. – Botka, Takács, Dvali, Vida – Leandro, Gorriaran – Bőle, WIlmots, Amadou - Böde összeállításban kezdett, ezúttal újra Böde Dánielen volt a kapitányi karszalag. Nem kezdett tehát a lengyel "szakértő", Lovrencsics Gergő, aki még a Poznan színeiben lőtte élete talán legszebb gólját a Korona ellen.

Nagy Fradi-helyzettel kezdődött a meccs, Böde passza után Gorriaran közeli lővését védte vetődve Miskiewicz, majd Wilmots-nak is volt egy helyzete.

A félidő második felében előbb a lengyelek, majd az eső is rákezdett, Varga Ádám mutatott be két bravúrt, majd Amadou szerezhetett volna vezetést, de a lengyel kapus megint védett.

Fordulás után szinte azonnal megszerezte a vezetést a Fradi, Leandro ugratta ki Bödét, aki remekül passzolt Amadou elé, neki pedig már nem volt nehéz dolga a kapuba találni.

A folytatásban beállt Vida helyére Csernik, majd Botkát váltotta Lovrencsics Gergő. Végül a második félidő harmada után Varga Ádám, Lovrencsics és Gorriaran kivételével mindenkit lecserélt Rebrov, érkezett Heister, Frimpong, Blazic, Sigér, Haratin, Varga Roland, Petrjak és Sihnevich is, de nem sokat váratott magára Lovrencsics Balázs becserélése sem.

A sok csere után nem telt el túl sok idő, amikor jött az egyenlítés is, Forbes fejelt a Fradi kapujába. Nem sokáig örülhettek a lengyelek, Heister beadása után Varga Roland fejelt a Kielce kapujába, újra vezetett a Fradi.

Ez sem tartott sokáig, két perccel később megint egyenlített a Kielce, újra Forbes volt eredményes, ezúttal sarokkal helyezte a labdát Varga kapujába.

A hajrában több nagy magyar helyzet is kimaradt, így végül a slusszpoén a lengyeleké lett, Gorski lővése kötött ki Varga kapujának bal alsó sarkában. A Ferencváros legközelebb pénteken lép majd pályára, akkor a Craiova A- és B-csapatával is megmérkőzik a Rebrov-csapat.

Szergej Rebrov Forrás: Balogh David/fradi.hu

„Az utolsó két meccsünkön öt gólt kaptunk, komolyan el kell majd beszélgetni a játékosokkal, ez nem elfogadható. Természetesen keményen küzdöttek, mindenki fáradt volt a tegnapi meccs és a sok edzés után, de azt kértem tőlük, nyerjék meg ezt a meccset és gyűjtsenek egy kis önbizalmat. Az ilyesmi előfordul, mindkét csapat a felkészülés közepén tart, ez a meccs mindkét félnek sok információt adhat. A Kielce agresszív, erős játékot játszott, ahogy a lengyel csapatok általában. Jól tették a dolgukat, megérdemelten nyertek. A következő napokban folytatjuk az edzéseket, hétfőn egy kicsit könnyebb munka vár a csapatra, de aztán minden megy tovább, mint eddig” – értékelt a lefújás után Szergej Rebrov.