Társoldalunk:

José Mourinho hatalmas öngólt rúgott

2019.01.20. 08:05

A jelenleg a beIN Sports szakértőjeként dolgozó José Mourinho szerint legnagyobb riválisa, Pep Guardiola elsősorban a pénznek köszönheti a sikert a Manchester Citynél.

A portugál menedzser az Arsenal-Chelsea bajnokit elemezte a stúdióban, amikor a Manchhester Cityre terelődött a téma. Guardiola csapata tavaly elsöprő fölénnyel, a második Unitedre 19 pontot verve nyerte meg a Premier League-et, de Mourinho szerint a siker sokkal inkább volt köszönhető a City kimeríthetetlen anyagi forrásának, semmint a katalán edző zsenialitásának.

Mourinho szerint Guardiola a pénznek köszönheti a sikertForrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

"Pep nagyszerű döntéseket hozott, de ezeket a döntéseket a klub támogatta. Zabaleta, Sagna, Kolarov és Clichy nem kellett neki, ezért túladott mindegyikőjükön, és még ugyanazon a nyáron szerzett négy másik szélső védőt. Megtehette, mert támogatták" - utalt Mourinho arra, hogy a City összesen 203 millió eurót (!) költött négy szélső védőre, név szerint Danilóra, Mendyre, Walkerre és Laporte-ra.

A kijelentés több sebből is vérzik, ugyanis a távozó négy védő közül háromnak is lejárt a szerződése, másrészt a City nem négy, hanem három szélső védőt vett azon a nyáron, az eredetileg amúgy középhátvéd Laporte fél évvel később, a téli átigazolási időszakban érkezett.

Mourinho kijelentésével viszont az a legnagyobb baj, hogy úgy beszél, mintha neki nem lett volna meg ugyanez a hátszele a Unitednél, amely a világ egyik legnagyobb bevételét generáló futballklubja, és ahol két év alatt 410 millió eurót költött játékosokra.