Balotelli: Marseille vagy visszatérés a Premier League-be

Vertical OFFBEAT FOOTBALL BUST
Manchester City's Italian striker Mario Balotelli celebrates scoring the opening goal of the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north-west England on October 23, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő West Ham United Mario Balotellivel pótolná a Kínába készülő sztárcsatárát, az osztrák Marko Arnautovicot. Ezzel szemben a francia sajtó arról ír, hogy az olasz támadó tavasszal az Olympique Marseille kölcsönjátékosa lesz. 

Sokáig úgy tűnt, hogy a Nizzában kegyvesztett olasz csatár az Olympique Marseille játékosa lesz, azonban a West Ham United érdeklődése még meghiúsíthatja az üzletet. A londoni klubnak égető szüksége lenne egy gólerős támadóra, ugyanis a csapat egyik legjobbja, az osztrák válogatott Marko Arnautovic 45 millió font ellenében hamarosan a kínai Kuangcsou Evergrande játékosa lesz.

Balotellinek is jót tenne a váltás, ugyanis az előző két szezonban 51 bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett, azonban az új vezetőedző, Patrick Vieira kinevezése óta egyáltalán nem találja önmagát. Az őszi szezonban tíz mérkőzésen kapott lehetőséget, és csak egy gólpassz áll a neve mellett.

- nyilatkozta az Arsenal korábbi legendás középpályása, aki tisztában van Balotelli értékeivel, de egyelőre nem találja vele a hangot.

Mario Balotelli mintha elfelejtett volna futballozni Forrás: AFP/Valery Hache

Ha a West Ham United megszerzi Balotellit, akkor az Olympique Marseille fél év alatt kétszer is lemaradhat a 36-szoros olasz válogatott csatárról.

Tavaly nyáron úgy tűnt, Balotelli távozik Nizzából miután lejárt a szerződése. Azonban a Marseille és a játékos képviselői nem tudtak megegyezni, Balotelli pedig úgy döntött, akkor marad még egy szezont a Nice-nél.

A francia L'Equipe sportlap keddi híre szerint a 28 éves játékos már mindenben megállapodott a marseille-i klubbal, melynél szerdán várják orvosi vizsgálatra, majd ezt követően az idény végéig szóló szerződést ír alá.