Vágólapra másolva!
Mint ismert, a La Manche-csatorna felett hétfőn este eltűnt a radarképekről egy kisrepülőgép, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, az argentin Emiliano Salával. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. John Fitzgerald, a mentőakció vezetője pesszimistán nyilatkozott a gépen tartózkodók túlélési esélyeiről.

Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait.

„Ha a vízbe zuhant a repülőgép, nem hiszem, hogy találunk túlélőket. A minap úszni mentem a tengerbe, de csak néhány percig bírtam.

– mondta John Fitzgerald a Sofoot.com-nak.

A Cardiff City január 20-án jelentette be Emiliano Sala leigazolását Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, 19 francia bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett. Múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolt a cardiffi együttesbe, majd visszatért elköszönni és hétfőn Nantes-ból indult útnak új klubjához.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.