Vágólapra másolva!
Mindenki a Premier League-ben szereplő Cardiff City új játékosáért, Emiliano Salaért aggódik, akinek a gépe hétfőn este tűnt el a radarokról.

Az argentin játékost a múlt héten igazolta a PL tabelláján 18. helyen álló Cardiff, akiért 17 millió eurót fizetett a francia Nantes-nak.

A tranzakciót szombaton jelentette be a walesi együttes, Sala pedig elutazott a fővárosba aláírni a szerződését. Ezután visszarepült Franciaországba, hogy elköszönjön csapattársaitól.

Hétfőn egy kisgéppel tért volna vissza Cardiffba, de a Piper Malibu típusú jármú eltűnt a radarokról a La Manche fölött. Este 9-kor kellett volna leszállnia Walesben.

A francia rendőrség bejelentése szerint a légügyi hatóság hétfőn 20.23 órakor értesítette a mentőalakulatokat, hogy megszakadt a kapcsolat a Nantes-ból Cardiffba tartó, két személyt szállító egymotoros repülőgéppel.

Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, ám nem találták meg a repülő nyomait.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.