Vágólapra másolva!
Mint ismert, hétfőn este a La Manche-csatorna felett eltűnt a radarképekről egy kisrepülőgép, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával. A brit The Times értesülése szerint a lezuhant repülőgép egy skót játékosügynöké, és az argentin támadónak rajta sem kellett volna lennie.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A rendőrség közlése szerint szerdán folytatják a vélhetően lezuhant kisrepülőgépnek a keresését, azonban kevés az esélye, hogy az argentin focista túlélte a balesetet.

Egy Nantes-szurkoló az Emiliano Sala emlékére rendezett virrasztáson Forrás: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

A tragédia előtt Sala a WhatsApp applikációval hangüzenetet küldött a barátainak, melyben elmondta, hogy a repülőgép úgy néz ki, mintha szét akarna esni. A dologban a legabszurdabb, hogy az argentin támadónak rajta sem kellett volna lennie, ugyanis új klubja, a Cardiff City felajánlotta neki, hogy vesznek jegyet a menetrendszerű járatra, de Sala nem élt a lehetőséggel.

A brit lap szerint Sala azért nem kért a menetrendszerű járatból, mert Willie McKay játékosügynök felajánlotta neki a saját magángépét.

Bár Salának nem ő volt az ügynöke, a skót rengeteg futballistát utaztatott Dél-Franciaország és a brit szigetek között, és rengeteg focista Premier League-be szerződését intézte, így nem kizárt, hogy Cardiffban kikérték a véleményét Saláról.

A The Times értesülése szerint még nem tettek jogi lépéseket McKay ellen, és egyelőre arról sincs pontos információ, hogy az utazás előtt milyen állapotban volt a repülőgép.