Nagyon nehéz helyzetbe került a Barca a Király-kupában

fbl Horizontal
Sevilla's French defender Ibrahim Amadou (C) vies with Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (L) and Barcelona's Brazilian midfielder Malcom during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final first leg football match between Sevilla FC and FC Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on January 23, 2019. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona 2-0-s vereséget szenvedett a Sevilla vendégeként a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első meccsén. A Barcelona érthetetlen felállásban játszott: Valverde jobbhátvédet állított a bal szélre, a csatársor pedig így nézett ki: Malcom, Boateng, Alena. Ehhez képest Suarez és Coutinho a kispadon ült, Messi ott se. A kérdés csak az: ha ennyire nyűg a kupa, miért akartak továbbjutni az előző körből?

A felforgatott összeállításban pályára lépő Barcelona nem játszott látványos meccset Sevillában, főleg mezőnyjáték folyt, a csapatok célja elsősorban a kockázatvállalás minimalizálása volt.

Főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatok Forrás: AFP/Cristina Quicler

A második félidőt aktívabban kezdte a Sevilla, és az 58. percben egy bal oldali beadás után Sarabia meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Ernesto Valverde vezetőedző azonnal reagált a gólra, és behozta Suárezt, valamint Coutinhót.

A cserék nem hoztak változást a Barcelona játékába, sőt, a 76. percben Ben Yedder belőtte a Sevilla második gólját, ezzel nehéz helyzetbe hozva a katalánokat a visszavágóra, amelyet egy hét múlva, január 30-án játszanak 21.30-as kezdettel.

Ben Yedder egyébként a gólját a hétfőn repülő-szerencsétlenségben eltűnt Emiliano Salának ajánlotta.

Összefoglaló ITT.