Vágólapra másolva!
Japán után Katar válogatottja jutott döntőbe a labdarúgó Ázsia-kupán, mivel kedden a második elődöntőben 4-0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Arab Emírségek csapatát.

A mérkőzésen Boualem Khoukhi góljával szerzett vezetést Katar,

ám ehhez a találathoz kellett Khalid Essa Bilal Saeed szerencsétlenkedése is.

A folytatásban is egyértelmű volt Katar fölénye, amely végül 4-0-ra győzte le az Ismail Ahmed 91. percben történt kiállítása miatt a meccset tíz emberrel befejező Egyesült Arab Emírségeket.

Khalid Essa Bilal Saeed nem állt a helyzet magaslatán Forrás: AFP/Roslan Rahman

A katariak végig ellenséges hangulatban voltak kénytelenek futballozni, a himnuszukat kifütyülte a több mint 38 ezer hazai szurkoló, majd

az első félidő közepén, az első góljuk után szandálokkal és vizes palackokkal dobálták meg őket, emiatt percekig állt a játék.



Félix Sánchez, a katariak spanyol szövetségi kapitánya a lefújás után elmondta, játékosai tisztában voltak vele, mire számíthatnak a lelátóról, de nagyon jól kezelték a helyzetet. Alberto Zaccheroni, a hazaiak olasz edzője azonnal bocsánatot kért a szurkolók viselkedéséért, és elismerte, hogy ezúttal jobb volt az ellenfél.

Japán ötödször játszhat döntőt, az előző négy alkalommal győzött, s így rekorder a kontinensviadal történetében, legutóbb 2011-ben diadalmaskodott. Katarnak, amely a következő világbajnokság házigazdája lesz, eddig az ötödik helyezés volt a legjobb eredménye.

A finálét pénteken közép-európai idő szerint 15 órától rendezik Abu-Dzabiban.

Eredmények, elődöntő:
Katar-Egyesült Arab Emírségek 4-0 (2-0)