Barca-gála: Messiék hatot lőttek a Sevillának

fbl Horizontal
Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho (2R) celebrates with teammates after scoring a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final second leg football match between Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 30, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 6-1-re legyőzte a Sevillát, így 6-3-as összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa elődöntőjébe.

A párharc első meccsén a felforgatott összeállításban pályára lépő Barcelona 2-0-s vereséget szenvedett Andalúziában. A találkozó után Ernesto Valverde burkoltan célzott rá, hogy a bajnokság és a BL mellett csak nyűg számukra a kupa, ehhez képest a visszavágóra a bombaerős Cillessen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, Rakitic, Arthur - Messi, Suárez, Coutinho tizeneggyel állt ki.

Kétgólos hátrányból fordított a Barcelona a Sevilla elleni párharcban Forrás: AFP/Lluis Gene

A kiválóan futballozó Barcelona már az első félidőben ledolgozta kétgólos hátrányát. A 12. percben Messi buktatásáért megítélt büntetőt Coutinho lőtte be, majd a 31. percben a Xavit idéző Arthur-kiugratásból Rakitic szerzett gólt. A két Barca-gól között volt egy Sevilla-tizenegyes, de azt

Cillessen megfogta.

A holland még egy nagy bravúrt bemutatott az első félidőben - szintén 1-0-s állásnál -, amikor André Silva sarkazását a kapufára tolta.

A második félidőben folytatódott a gála, az 53. percben Suárez beadása után Coutinho fejelt a kapuba, majd egy perccel később Messi passzából a felfutó Roberto lőtt gólt.

A 68. percben szépített a Sevilla, amely így újra közel került a továbbjutáshoz. 4-1-nél Messi lábában ott volt, hogy végleg lezárja a párharcot, de nagyjából három méterről belerúgta a labdát a már félig a földön fekvő kapusba. A kihagyott helyzet végül nem bosszulta meg magát, a Sevillának nem volt gólhelyzete a hátralévő időben, ráadásul az utolsó percekben Suárez és Messi is betalált (az argentin gólja egy szenzációs támadás eredménye volt), így a Barcelona jutott az elődöntőbe 6-3-as összesítéssel.

A meccs összefoglalója itt nézhető meg.