A tenger mélyén marad az Emiliano Salával lezuhant repülőgép

fbl accident Horizontal
A body is taken off the Geo Ocean III, recovered from the wreckage of a plane carrying Argentine footballer Emiliano Sala at Weymouth harbour, south west England on February 7, 2019. - Investigators recovered a body in the Channel and transported it to Britain today for identification. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem hozzák fel a La Manche-csatorna aljáról azt a kisrepülőgépet, amely a fedélzetén az argentin futballistával, Emiliano Salával január 21-én zuhant le.

A szerencsétlenül járt kisrepülőgép keresésével megbízott, és azt múlt hét végén meg is találó társaság, az Air Accidents Investigation Branch (AAIB) illetékesei csütörtök délután úgy döntöttek, hogy hivatalosan is lezárják a keresést, számolnak be brit források. A cég az elhúzódó rossz időjárás miatt döntött úgy, hogy visszahívja a távirányítású keresőegységeket, és lezárják a további kutatást, és a roncsot a tengerfenéken hagyják.

A roncsban megtalált testet teszik a Geo Ocean III keresőhajóról egy autóba Forrás: AFP/Glyn Kirk

Hétfőn egy holttestet is találtak a Gurnsey sziget közelében 67 méter mélységben heverő roncsban, amit azóta átadtak a Dorset megyei halottkémnek. Azt, hogy a holttest Emiliano Saláé, vagy a gépet vezető brit pilótáé, David Ibbotsoné, egyelőre nem árulták el, de az illetékesek folyamatosan kapcsolatban vannak mindkét lehetséges áldozat családjával.

Emiliano Sala január 21-én indult el a franciaországi Nantes-ból, hogy csatlakozzon új csapatához, az angol másodosztályban szereplő Cardiff Cityhez, de útközben a gép elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, és többé nem jelentkezett be. A brit hatóságok azonnal keresni kezdték, de három nap után felhagytak a kutatással, ezt követően pedig közadakozásból, melybe számos világhírű futballista, köztük Lionel Messi, Gonzalo Higuaín vagy Kylian Mbappé is beszállt, folytatták. A keresés végül február 3-án vezetett eredményre, aznap találták meg a Piper Malibu típusú kisgép roncsait.

Az AAIB ígérete szerint két héten belül a tragédiát elemző, részletes beszámolóval állnak a nyilvánosság elé.