Hergelik egymást a drukkerek az Újpest-Fradi előtt

Fradi - Újpest foci
A ferencvárosi szurkolók pirotechnikai bemutatója Davide Lanzafame vezető gólja után
Vágólapra másolva!
Hetek óta hergelik magukat a drukkerek a 225. Újpest–Fradi derbire, úgyhogy a hétvégi rangadón a hangulat garantáltan szenzációs lesz – írja a Borsonline.

Hamberger Ádám, a Green Monsters vezetője káprázatos lelátói hangulatot ígér:
„Különleges koreográfiával készülünk! Nálunk nemcsak szombat a derbi napja: hetek óta tart! Rengeteg munka és készülődés van benne” – mondta a Borsnak a fődrukker.

A ferencvárosi szurkolók pirotechnikai bemutatója Davide Lanzafame vezető gólja után a tavaly szeptemberi derbin Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zöldek és a lilák közötti lelátói ütközetnek is évszázados hagyománya van, ami mostanában néha nagyon szellemes, máskor inkább bántó fricskázásban csúcsosodik ki.

Már a találkozók előtt felbukkanhatnak a város némely részén a másiknak szánt üzenetek, nemrégiben a Dunakorzót lepték el lila plüssmajmok.

A 2011 áprilisában a régi stadion tetejére, a 2-es szektor fölé egy felfújható, óriás lila majom került. Erre nagyon berágtak Újpesten, mondván, mindez nem történhetett volna meg a Fradi vezetőségének engedélye nélkül.

Tavaly szeptemberben pedig az okozott felháborodást, hogy a fradisták elégettek egy lila zászlót.

„Nem tudom, pontosan, mire készül a tábor, de az biztos, hogy a zászlóégetést még mindig nem emésztették meg. Ráadásul előtte kihívta a lila tábor a zöldet egy bunyóra, de nem vállalták. Biztos, hogy a pályán és a lelátón is szuper lesz a hangulat” – mesélte a lapnak egy neve elhallgatását kérő drukker.

A jó hangulathoz elengedhetetlen, hogy a hazai és a vendég is erős, hangos társaság legyen” – tette hozzá Hamberger.

A 19.30-kor kezdődő Újpest-Ferencváros OTP Bank Liga-mérkőzést az M4 és az Origo sport is élőben közvetíti.

A Blikk közben a meccs miatt megváltozott forgalmi rendre figyelmezteti a szurkolókat és az autósokat is.

A jeggyel rendelkező Fradi-szurkolók az alábbiak szerint juthatnak a Szusza stadionhoz: a népligeti Szöglet presszótól rendőri kísérettel buszok mennek Újpest-Városkapuhoz (indulás 16:30-tól). A Groupama Aréna Jegy-és Regisztrációs Központja elől két busz indul (17:30-kor és 18:30-kor). A Pólus Center pakolójában is várja busz a szurkolókat (indulás 18:45-kor). Újpest-Városkaputól pedig 17:30-tól indulhatnak közösen. Bármelyik megoldást választják, minden esetben rendőri kíséret biztosítja, hogy biztonságosan eljussanak a stadionhoz.

A Megyeri úton a Váci út és a Thaly utca között csak gyalogos közlekedés lesz engedélyezett.

Az Újpest hívei számára a Szusza stadion megközelítése megváltozik. Az A terasz és az A tribün jobb oldalára jegyet váltók a Megyeri út felől közelíthetik meg a stadiont, a Kisfaludy és a Labdarúgó utcán keresztül juthatnak el a helyükre. Ideiglenes lezárások lesznek a Baross és a Károlyi István utca, illetve a Városkapu között.

Fontos, hogy helyszíni jegyértékesítés nem lesz szombaton a vendégszurkolóknak, de a hazai pénztárak már 15.30-tól várják azokat az újpesti szurkolókat, akiknek még nincs jegyük a derbire.