Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata másfél éves szerződést kötött a tunéziai válogatott Enisz Ben Hatirával. 

"Boldog vagyok, hogy a Honvédhoz igazolhattam. Ez a legjobb, ami történhetett velem" - jelentette ki a keddi bemutatkozó sajtótájékoztatón a támadó középpályás, aki pályafutása során 101 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban.

A 30 éves futballista saját bevallása szerint nem beszélt senkivel új klubjáról, mert a Honvédnak jó nemzetközi híre van.

Úgy fogalmazott, ez egy bizonyítási lehetőség a számára, amellyel élni szeretne, és ha esetleg újra hívnák a nemzeti együttesbe, akkor nem riadna vissza a feladattól.

"Játékra kész vagyok, de

- mondta Ben Hatira, aki elárulta, eddig a nigériai védővel, Eke Uzomával és Supka Attila vezetőedzővel került közelebbi kapcsolatba, mert ők beszélnek németül, de hozzátette, angolul sokan tudnak, így nincs baj a kommunikációval, és eddig szimpatikus számára az öltözői hangulat.

Enisz Ben-Hatira aláírt a Budapest Honvédhoz Forrás: Budapest Honvéd FC

George F. Hemingway tulajdonos arról beszélt, hogy bár régóta nem játszott tétmérkőzést az új szerzemény, de

terheléses teszten jobb eredményt produkált, mint a csapat nagy része.

"A játékosok felkutatásáért felelős részlegünk egy ügynökségen keresztül lépett kapcsolatba a futballistával, aki szabadon igazolható volt. Egy biztos, nem a pénz, hanem a játéklehetőség miatt jött ide" - ismertette az MTI kérdésére a szerződtetés körülményeit a klubvezető, aki hozzátette, n

em a másik téli igazolás, Zakaria Begralisvili sérülése miatt érkezett Ben Hatira,

ugyanis a grúz támadó várhatóan két-három hét múlva bevethető lesz.

Supka Attila úgy fogalmazott, az első benyomása pozitív a csütörtök óta a kispesti együttessel edző játékosról, rögtön látszott rajta, hogy technikás futballista, aki az eddigiek alapján meghatározó alakja lehet az OTP Bank Ligának.

- mondta a tréner, aki szerint a beilleszkedéssel nem lesz gond, mert a jó játékosokat hamar befogadják.

Ben Hatira Németországban született és a német U21-es csapattal 2009-ben Európa-bajnokságot nyert, de felnőttként a tunéziai válogatottban szerepelt 12-szer. A Bundesligában a Hamburger SV színeiben mutatkozott be, és 2007-ben éppen a Honvéd ellen is játszott az UEFA Kupa-selejtezőben. Később futballozott a Hertha BSC-nél, az Eintracht Frankfurtnál és a Darmstadtnál a német élvonalban, majd a török Gaziantepspor és a tunéziai Esperance gárdájában szerepelt.