Még meg sem ismertük az egyiket, máris itt az újabb Kylian Mbappé

Kylian Mbappé
A kis Kylian Mbappé apukájával, Eric Mbappéval
Vágólapra másolva!
Aki focit néz manapság, az biztosan ismeri Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain és a francia válogatott világbajnok klasszisát. De, aki kimegy az egyik Roissy-en-Brie-ben található focipályára, az is találkozhat Kylian Mbappéval. Igaz, egy másikkal.

Mindketten szeretnek cselezni, mindkettőjük lábához ragad a labda, és mindketten otthonosan mozognak a kapu előtt, ha a gólszerzésről van szó és mindketten kameruni felmenőkkel bírnak. A különbség csupán annyi, hogy az egyikük a világ egyik legdrágább focistája, akiért 180 millió eurót sem sajnált a Paris Saint-Germain, nem mellékesen pedig tavaly nyáron világbajnoki címhez segítette a francia fociválogatottat, míg a másik tizenegy évesen Roissy-en-Brie-ben szaladgál a labda után (nem mellesleg itt kezdődött Paul Pogba karrierje is), Párizs egyik elővárosában. De mindkettőjüket Kylian Mbappénak hívják.

A kis Kylian Mbappé apukájával, Eric Mbappéval Forrás: Le Parisein

A kis Kylian persze nem a "nagy" Kylian után kapta a nevét, hiszen csak nyolc év van köztük, és a mára sztárrá váló Mbappéról nyolcéves korában még senki sem tudta, milyen sokra viszi, mondta el a Le Parisien című lapnak az "új Mbappé" édesapja, aki tökéletesen kezeli a furcsa helyzetet.

"Mióta híres lett a PSG sztárja, azóta persze sokan megtalálnak ezzel a dologgal. Inkább csak szórakoztató, de különösebben nem foglalkozok vele" – monda a kis Mbappé apukája, aki egyébként fiához hasonlóan nagy PSG-drukker. Mégsem használták ki azonban a lehetőséget, és nem próbáltak meg kapcsolatba lépni a világsztár névrokonnal, ezzel irányítva magukra a figyelmet.

A kis Kylian Mbappé játékengedélye Forrás: Le Parisien

"Amikor felfedezték, illetve, amikor Párizsba költözött, örömmel láttam, hogy egy nagyon rendes srácról van szó. Persze, klassz lenne, ha egyszer találkozhatna vele fiam, biztos, hogy rengeteg önbizalmat adna neki, és azt hiszem, hogy rengeteg közös témájuk lenne" – mondta még Eric Mbappé, hozzátéve, nem fogja erőltetni, hogy fia mindenáron profi focista legyen, majd ő eldönti, hogy mit szeretne az élettől.