Nyert a MU, a Chelsea-szurkolók a pokolba kívánják edzőjüket

fbl Horizontal
Manchester United's French midfielder Paul Pogba (L) celebrates with Manchester United's English midfielder Ashley Young (R) after scoring their second goal during the English FA Cup fifth round football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 18, 2019. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United idegenben 2-0-ra verte a Chelsea-t az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében.

A lehetőségekhez képest mindkét edző a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, egyedül David De Gea hiányzott, akit a kupakapus, Sergio Romero helyettesített a Unitedben.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a Chelsea-nél gyakorlatilag mindhárom támadónak (Eden Hazard, Gonzalo Higuaín, Pedro) volt kisebb-nagyobb lehetősége, a Unitednél Ander Herrera veszélyeztetett. A spanyol középpályás volt az is, aki megszerezte a vezetést a vendégeknek: a 31. percben Paul Pogba bal oldali beadására érkezett középen, és fejelt a kapuba.

Pogba diszkrét gólöröme Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 45. percben a jobb oldalról is megcsinálta ugyanezt a United, ekkor Marcus Rashford beíveléséből Pogba fejelt gólt.

A szünetben változtatott Maurizio Sarri vezetőedző, Pedro helyett Willian érkezett a pályára, de igazán vele sem javult fel a Chelsea játéka, amely sokkal nyomasztóbb lett, mint az első félidőben volt – hatékonyságban viszont ez nem mutatkozott meg (nem volt kaput találó lövésük).

A 66. percben egy, a United tizenhatosán belül történt gyanús eset miatt a játékvezető kihasználta a videobírós segítséget, de végül nem ítélt büntetőt a Chelsea-nek. A hazaiak reménytelen játékáról sokat elárul, hogy a szurkolók az úgynevezett Sarriball ellen kezdtek tüntetni.

A vendégeknek a második félidőben nem nagyon akadt helyzete, de ez a taktikából fakadt, Ole Gunnar Solskjaer már nem akart kockázatot vállalni, és inkább az eredmény tartására játszott.

A Chelsea-nek egyelőre rettenet a 2019-es éve, gyakorlatilag az összes rangadóját elveszítette (az Arsenaltól és a két manchesteri csapattól is kikapott, a Citytől ráadásul 6-0-ra), az FA-kupából kiesett, a bajnokságban pedig visszacsúszott a hatodik helyre.

FA-kupa, nyolcaddöntő
Chelsea-Manchester United 0-2 (0-2)
gsz.: Herrera (31.), Pogba (45.)

Összefoglaló ITT.