Kassai Viktornak már csak az Európa-ligában jut meccs

TOPSHOTS Horizontal
Shakhtar Donetsk's Ukrainian goalkeeper Andrey Pyatov (2R) reacts as referee Viktor Kassai gives a penalty during a UEFA Champions League group F football match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at the Etihad stadium in Manchester, northwest England on November 7, 2018. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Kassai Viktor lesz a játékvezetője a csütörtöki Betis-Rennes Európa-liga-mérkőzésnek, amit a nyolcaddöntőbe jutásért játszanak a Benito Villamarín Stadionban.

Kassai foglalkoztatása némi meglepetés, ugyanis tavaly novemberben a Manchester City-Sahtar Donyeck BL-csoportmeccsen óriást hibázott. Az angol csapat támadója, Raheem Sterling kilépett ziccerben, már épp lőtt volna, de belerúgott a földbe, és orra esett. A magyar játékvezető büntetőt ítélt, az ukrán csapat játékosai pedig kínjukban nevettek.

A mérkőzés után Sterling bocsánatot kért Kassaitól, Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője pedig a videobíró mielőbbi bevezetését szorgalmazta. A találkozó másnapján a BBC megszellőztette, hogy tavasszal már használni fogják a videobíró-technológiát a Bajnokok Ligájában, ami az Ajax-Real Madrid nyolcaddöntőn már meg is történt, nem botrány nélkül.

Kassai Viktor óriásit hibázott a manchesteri Etihad Stadionban Forrás: AFP/Paul Ellis

Kassai Viktor a manchesteri botrány óta nem vezetett mérkőzést a Bajnokok Ligájában, sem az Európa-ligában, most azonban feladatot kapott. A Betis-Rennes párharc első mérkőzése 3-3-as döntetlennel zárult. Kassai munkáját asszisztensként Ring György és Tóth Vencel, alapvonali játékvezetőként Bognár Tamás és Berke Balázs segíti, míg a tartalék játékvezető Berettyán Péter lesz.