Bede Ferenc: szabályos volt az Ajax harmadik gólja

Felix Brych
German referee Felix Brych (C) reviews the VAR for Ajax's third goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 5, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo szakértője, Bede Ferenc szerint jó döntést hozott Felix Brych a videóbíró segítségével, amikor a Real Madrid - Ajax BL-nyolcaddöntő visszavágóján megadta a hollandok harmadik gólját.
Bede Ferenc szerint jó döntést hozott a játékvezető a VAR-segítségével, amikor megadta az Ajax 3. gólját Forrás: Origo

A 63. percben a vendégcsapat találata után felmerült, hogy a támadás egy játékteret elhagyó labda megjátszása utáni akcióból indult. A gól után a VAR hosszasan elemezte a labda helyzetét az oldalvonalnál, majd a játékvezetőnek megadták a jelet a kezdőrúgás elvégeztetéséhez. A képanyagból látszik, hogy a labda teljes terjedelmével nem hagyta el a játékteret, hiszen a levegőben lévő felének egy labdaszeletére húzott merőleges vonal találkozott az oldalvonallal.

Sajnos a jó döntés meghozatala újból elég sok időt vett igénybe, ami annak köszönhető, hogy a legjobb, leghitelesebb felvételt keresték a VAR játékvezetők. Ebben az esetben egyébként a játékvezető teljes egészében támaszkodhat a kollégái véleményére, és nem kell az TV képernyőt megtekintenie.