A videobíró már a játékvezető-küldésbe is beleszól

fbl Horizontal
Kedd este a német Felix Brych lett a BL történetének második legtöbbet foglalkoztatott játékvezetője
Vágólapra másolva!
Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint soha nem látott bíróküldés figyelhető meg a Bajnokok Ligájában, ennek pedig egyetlen oka van, a VAR, azaz a videobíró.

"A tavasszal lejátszott Bajnokok ligája mérkőzésein érdekes jelenséget tapasztalhattunk a játékvezető-küldésben. Az eddig lejátszott mérkőzéseken német, olasz, török, holland, spanyol kollégák vezették a meccseket, sőt Németországból, Spanyolországból és Olaszországból két-két játékvezető csapat is szerepet kapott. Ez példátlan a Bajnokok Ligája tavaszi játékvezető-küldésének eddigi gyakorlatában" - mondta Bede Ferenc.

Bede Ferenc szerint még nehezbb lehet a kisebb nemzetek játékvezetőinek dolga Forrás: Origo

A korábbi játékvezető szerint egyszerű a magyarázat, ugyanis pontosan ezek azok az országok, ahol már a bajnoki meccseken is használják a VAR-rendszert.

Bede Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy egy kivétel van, a szlovén Damir Skomina személyében, akinek talán nem hátrány, hogy az UEFA elnöke és a játékvezető bizottság egyik tagja is honfitársa.

Kedd este a német Felix Brych lett a BL történetének második legtöbbet foglalkoztatott játékvezetője Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A korábbi játékvezető szerint az is előfordulhat, hogy a BL végjátékában olyan, hagyományosan erős nemzet, mint például Anglia sem képviselheti a top játékvezetőket, a kisebb nemzetek legjobbjai pedig még ekkora eséllyel sem pályázhatnak egy újabb szereplésre.