Közösen rendezhet labdarúgó-vb-t a két Korea

Opening Ceremony of The PyeongChang Olympic and Paralympic Winter Games
North Korean cheer group members wave their flag during an opening ceremony of the PyeongChang Winter Olympics at the PyeongChang Olympic Stadium in Pyeongchang, South Korea on Feb.9, 2018.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Közös pályázatot nyújthat be a szomszédos Észak-Koreával a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére a Koreai Köztársaság.

A dél-koreai futballszövetség (KFA) szóvivője szerdán megerősítette a helyi média értesüléseit, amelyek szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körülbelül egy hónappal ezelőtt kereste fel a KFA-t az ötlettel. Az ügyben eddig "további részletes egyeztetést" nem folytattak le a FIFA-val, és egyelőre Észak-Koreával sem egyeztettek.

A dél-koreai KBS rádió a Kulturális, Sport és Turisztikai Minisztérium tájékoztatására hivatkozva azt közölte, hogy a kormányzat pozitív szándékkal kívánja megvizsgálni a FIFA javaslatát, és nem hivatalosan már a dél-koreai sportági szövetséggel is egyeztetett.

A Koreai Köztársaságban a létesítmények készen állnak, az ország Japánnal közösen a férfi világbajnokságnak adott otthont 2002-ben. A 2023-as női vb helyszínéről jövő márciusban dönt a FIFA.