Vágólapra másolva!
A Freiburg magyar válogatott futballistája, Sallai Roland állítja, a hasfalműtétet követően új ember lett, a hosszú kihagyás okát immár megfejtették, és megerősödve térne vissza a pályára áprilisban.

„Kezelésekre járok, amelyeknek az a célja, hogy a sérült izmokat minél hamarabb regenerálják. A hasfalamat műtötték meg, az érzékenyebb pontokat megmasszírozták a pénteki terápián, ha jól haladunk, a jövő héttől már biciklizhetek" – mondta az nso.hu-nak Sallai Roland, a Freiburg 21 éves támadója, aki legutóbb november 10-én játszott tétmérkőzést (1–3 a Mainz ellen).

A magyar válogatott játékos azt is elárulta, hogy várhatóan mikor térhet vissza a pályára.

„Nehéz kérdés, hogy mikor térhetek vissza, annyit azonban elárulok,

a sérülésem alatt két teljes felkészülési szakasznyi munkát végeztem el, szóval jó erőben vagyok. A berlini specialista, aki megműtött, négy hét kihagyással számol.

Azt követően már teljes értékű munkát végezhetek a csapattal, és ami ennél is fontosabb, minden bizonnyal fájdalmak nélkül készülhetnék" – mondta Sallai, aki hozzátette, számos helyen járt, hogy végre kiderítsék, miért érez továbbra is fájdalmat a combjában.

Sallai Roland megerősödve térhet vissza Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Seeger

„A hasi és a combfájdalmakra egyszerre ritkán panaszkodtam. Több specialista jelezte, a hasfalam körül lehetnek gondok. Ám sokáig úgy tartották, hogy beavatkozás nélkül is annyi az esélye a felépülésemnek, mint a műtéttel. Akkor minek kockáztassak? Egyetlen futballista sem fekszik szívesen kés alá, főleg ha van más módja is a gyógyulásnak. Logikusnak tűnt kipróbálni a természetes utat, de egyre idegesebbé váltam, hogy még mindig nem javul az állapotom. Ezért Berlinbe utaztam, ahol az orvos megtalálta a gócpontot, minden baj forrását.

Sajnálom, hogy ennyi időt veszítettem, de az elmúlt, keserű időszakot magam mögött hagyva megerősödtem."

Sallai sajnálja, hogy nem léphet pályára az első két Eb-selejtezőn a magyar válogatottban.

„Szomorúan vettem tudomásul, hogy a Szlovákia és Horvátország elleni Eb-selejtezős találkozón nem lehetek ott, de júniusban már szeretnék Marco Rossi rendelkezésére állni."

de lezártam, és feldolgoztam magamban. Szerencsés vagyok, hiszen édesapám mindig mellettem áll, a barátnőm és családja is támogat, állandó küzdelemre sarkallnak. Igyekszem pozitívan nézni az elmúlt hónapok történéseit, új ember lettem."