Itt a magyarázat: ezért igazol a Vidibe a Fradi egyik legjobbja

Ivan Petrjak, Ferencváros
Budapest, 2019. február 23. Ivan Petrjak, az FTC játékosa (j) és a felcsúti Bokros Szilárd a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. február 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szombaton bombaként robbant a hír, miszerint a Fradi egyik legjobb játékosa, az ukrán Ivan Petrjak a következő idényben már a MOL Vidi FC játékosa lesz. Az ötszörös ukrán válogatott szélső tavaly nyáron kölcsönbe érkezett Magyarországra a Sahtar Donyecktől, szerződése június 30-án jár le.

Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a Csakfoci.hu-nak elmondta, szerették volna megvásárolni Petrjakot a Sahtartól, a játékos azonban a magasabb fizetést és a Vidit választotta.

„Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről, ők azonban nyíltan azt mondták nekünk, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta. Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni” – tette hozzá a vezérigazgató.

Ivan Petrjak volt a bajnokcsapat egyik legjobbja Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Ferencváros-Újpest meccs előtt Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportmenedzsere is megszólalt az ügyben, az M4 Sportnak elmondta, mindent megtettek, hogy Ivan Petrjakot megtartsák.

„Számunkra ez elfogadhatatlan, mert egy hosszú és kemény tárgyalássorozat végén megegyeztünk a Sahtar Donyeckkel, és a játékosnak is olyan ajánlatot tettünk, amely túlmegy az észszerűség határán. Megpróbáltuk tehát itt tartani, viszont a Vidi olyan horribilis összeget kínált neki, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni. Sajnos Petrjaknál nemcsak az döntött, hogy milyen klubban, milyen körülmények között és milyen szurkolótábor előtt tud játszani, hanem sajnos egyértelműen a pénzügyi rész.”

Ami Hajnal szerint igazán elfogadhatatlanná teszi az ügyet, hogy nem is a futballistától, hanem a képviselőjétől tudták meg, távozik a Fraditól, mindezt ráadásul már azt követően, hogy aláírt a fehérváriakhoz.

Ivan Petrjak Fotó: Mudra László - Origo

Eközben a játékos ügynöke is megszólalt, a hírt az M4 találta egy ukrán honlapon.

„Az utolsó hat hónapban mi kerestük a Ferencvárost, írtunk nekik, hívtuk őket, de válasz nem volt.

Megtiszteltetés volt, hogy Ivan ott focizhatott, hiszen a Ferencváros egy nagy klub, és remek éve volt a csapatnál, amellyel bajnok lett. Ugyanakkor kölcsönben játszott ott, a klubnak ezt értenie kellett volna, és aktívan cselekednie. Az elmúlt három hónapban igyekeztem azt is elmagyarázni az FTC-nek, hogy Petrjaknak vannak más ajánlatai is. Őszintén szólva nem értem, hogy nem tudták nyélbe ütni a transzfert. Nem találom a szavakat. Mi az utolsó napig kivártunk. A mi kliensünk nem a Vidi, és nem a Ferencváros, hanem Ivan Petrjak. Az számít, hogy őt minden szempontból boldoggá tegyük.

Szergej Rebrovnak külön szeretnék köszönetet mondani. Ivan szeretett vele együtt dolgozni, ő pedig az utolsókig harcolt Ivanért.

A Fradi pedig mutathatna több tiszteletet Petrjak irányába, mert ő mindent megtett az egyesületért és a csapatért, amellyel bajnok lett. Profibban, korrektebben és őszintébben kéne viselkedniük, nem pedig sarat dobálni rá a médiában. Ezzel nem lehet azt takarni, hogy nem viselkedtek profi módon. A szurkolókat is ellene hangolják, ez gusztustalan dolog. De sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a jövőben, és köszönjük ezt az évet. Ivan profi módon dolgozott, és teljesítette a szerződésének ráeső részeit. A Ferencváros elnökének azoktól kéne választ várnia, akik ezen az igazoláson dolgoztak volna. Nekem elhihetik, mi az utolsó napig nagyon nemes módon viselkedtünk a Ferencvárossal.”

Az ügyben megszólalt Szergej Rebrov is, az FTC vezetőedzője, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón cáfolta a menedzser állításait.

Szergej Rebrov Fotó: Koncz Márton - Origo

„A Ferencváros mindent megtett a játékosért, személy szerint én is kint voltam Kijevben, hogy a Sahtarral tárgyalásokat folytassak. Már majdnem úgy tűnt, hogy célegyenesbe érünk, ám tegnap reggel bejelentette a döntését, ami sokként ért engem és a klubot is. Majd a jövő megmutatja, hogy jó vagy rossz döntés volt-e ez” – idézi az edzőt az Nso.hu.

Ivan Petrjak a mostani szezonban 36 tétmérkőzésen hat gólt és 12 gólpasszt jegyez a Ferencváros színeiben.