Vágólapra másolva!
Hálátlan poszt a kapusoké, hiába mutatnak be számtalan védést egy mérkőzésen, ha közben becsúszik egy hiba, akkor mindenki arra fog emlékezni. Ray Emerynek, az Ottawa Senators kapusának egyébként sem volt szerencséje az Anaheim elleni NHL-döntő ötödik mérkőzésén, mivel a Kacsák első gólja egy védőről pattant be, a második pedig a lábai között csorgott be.

Na de akkor mit mondjunk a harmadikról? A kanadai gárda éppen kezdett feljöni a második harmadban, 0-2 után a kapitány, Daniel Alfredsson révén összejött a szépítés, majd Chris Phillips a kapuvasat is megdöngette, hogy aztán pár perccel később negatív hőssé váljon.

A rutinos hátvéd egy kósza korongért ment a kapu mögé, de közben Emery is kimozdult a ketrecéből, és ez annyira megzavarta Phillipset, hogy rossz irányba indult, ami azt eredményezte, hogy a pakk beszorult a kapus korcsolyája és lábvédője közé, majd onnan a gólvonal mögé csúszott.

Győzelmet ért a hihetetlen potyagól

Mivel a hokiban nincs öngól, így a találatot a korongot a hazaiak közül utoljára érintő Travis Moen nevé mellé írták, de ennél sokkal nagyobb volt a lélektani hatása az esetnek, innentől ugyanis Alfredsson újabb gólja ellenére összezuhant a Senators, és így a kaliforniai gárda története első Stanley-kupa-győzelmét ünnepelhette.