Vágólapra másolva!
Főleg a szurkolótábor miatt Vasas néven szerepelne a jövőben a Budapest Stars jégkorongcsapata.

A 2008-ig utánpótlás-nevelő klub az előző szezonban már a felnőttek között játszott, a több válogatott játékossal felálló csapat végül a negyedik lett. A IV. kerületi Starsnak gondot okozott, hogy viszonylag kevés nézője akadt, ezen akart változtatni.

Mivel az Újpest és a Ferencváros "foglalt", a Vasas ráadásul közel van - a XIII. kerületben - és ugyanúgy piros-kék a színe, a hokisok megkeresték a patinás egyesületet.

Markovits László, a Vasas elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, jó ötletnek tartja, hogy a klubnak legyen jégkorong-szakosztálya, de erről az elnökségnek kell döntenie. Szerinte június végére vagy július elejére sikerülhet megállapodni. A Vasasnak nem kerülne pénzbe, hogy a Budapest Stars hozzákerülne.

* * *

A május 23-án elhunyt Vedres Mátyásról elnevezett kupát kapja majd a jégkorong ob I mindenkori szezonjának legjobb kapusa.

A hokiszövetség elnöksége az újpesti szurkolók kezdeményezését elfogadta, így a következő idényben már a legendás hálóőr nevét viseli a díj.

A lila-fehérek másik ötlete, hogy a Megyeri úti jégpályát is Vedresről nevezzék el. Ez ügyben később születik döntés. Vedres Mátyás 1960 és 1974 között 150-szer szerepelt a magyar válogatottban, kilenc világbajnokságon vett részt, és ott volt az 1964-es innsbrucki téli olimpián. 1965-ben őt választották az év jégkorongozójává Magyarországon.

Klubcsapatával, az Újpesttel több bajnoki elsőséget és kupagyőzelmet begyűjtött. Május 23-án, 66 éves korában, otthonában érte a halál.