Vágólapra másolva!
A házigazda kanadai jégkorong-válogatott főigazgatója, Steve Yzerman az orosz csapatot tartja a vancouveri olimpiai torna legfőbb esélyesének. Az olimpiai lángot meggyújtó Wayne Gretzky még édesapjának sem árulta el, mire készül.

"Ki hiszi azt, hogy Moszkvában utcai parádét rendeznek, ha csak a másodikok lesznek? Ők a favoritok, a világ legjobb csatárai közül többen náluk játszanak" - fogalmazott Yzerman, aki 2002-ben - még aktív játékosként - olimpiai bajnok lett. Ezen kívül a Detroit Red Wings együttesével háromszor nyert Stanley-kupát és tízszer szerepelt az All Star-gálán.

"Mi akkor győzhetünk, ha a legjobb formánkat nyújtjuk és van egy kis szerencsénk is" - tette hozzá Yzerman, aki egyúttal jelezte: a svédek is nagyon jók, és ők egyértelműen szeretnék megvédeni a címüket.

A világranglista-vezető orosz válogatott megnyerte az utóbbi két világbajnokságot, míg a kanadaiaknak "csak" az ezüstérem jutott.

Egy másik kanadai hokis legenda, Wayne Gretzky még édesapjának sem árulta el, hogy ő gyújtja meg az olimpiai lángot Vancouverben. "Tudom, ha elmondtam volna neki, akkor az egész világ megtudja!" - mondta nevetve az olimpiai bajnok, négyszeres Stanley-kupa-győztes hokis.