Vágólapra másolva!
Két élvonalbeli jégkorongozó akadt fenn egy doppingvizsgálaton, ám saját kérésüknek megfelelően egyelőre a szövetség nem hozza nyilvánosságra nevüket. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára annyit elárult, nem válogatott játékosokról van szó.

"A Magyar Antidopping Csoport szerdán arról tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak - mondta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. "Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit szeretnék hangsúlyozni, hogy nem válogatott játékosokról van szó!"

Kovács az [origo] kérdésére annyit elmondott, a játékosok kérésére nem árulják el a neveket, mindketten úgy vélik, az ártatlanság vélelme megilleti őket. Azaz amíg be nem bizonyosodik a bűnösségük, nem kívánják felfedni kilétüket. "Egyikük azt is mondta, ha kiszivárog a neve, akár a játékot is kész abbahagyni."

Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője elmondta, hogy a csoport munkatársai két, február 16-i ob I-es mérkőzésen jártak, és az ott vett minták közül kettő hozott pozitív eredményt. Azon a napon Újpest-Dunaújváros és Vasas Bp. Stars-Miskolc találkozókat rendeztek, vagyis nem ferencvárosi és nem fehérvári hokisok akadtak fenn a vizsgálaton.

A Magyar Antidopping Csoport a közleményében jelezte az első ellenőrzés során, az úgynevezett A mintában találtak tiltott szert. "Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyzők kérhetik a B jelű minta analízisét" - áll a közleményben.

Azari Zsolt, a dunaújvárosi klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szövetségtől szerdán kapott egy levelet, hogy az egyik dunaújvárosi hokis játékjogát - indoklás nélkül - azonnali hatállyal felfüggesztette, és csütörtökön tárgyalja a fegyelmi ügyét. A Miskolc és a Vasas határozottan jelezte: nincs tudomása arról, hogy bármely játékosa érintett lenne, míg az Újpest csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben.