Vágólapra másolva!

Magyarország második a hokisok Pannon-kupáján

A magyar jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte a világ élvonalába tartozó norvég csapatot a Pannon-kupa zárónapján, így az osztrákok mögött másodikként zárta a budapesti tornát.

Pannon-kupa, harmadik játéknap:
Magyarország - Norvégia 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
gól: Ladányi (24.), Peterdi (48.), illetve Mostue (29.)

Mivel az osztrák csapat korábban mindkét együttest legyőzte, és megnyerte a tornát, ezúttal a második hely volt a tét. Az első harmad nagy részében a védelmeké volt a főszerep, egyik csapat sem tudott veszélyeztetni. Hetényinek például csak kétszer kellett védenie ebben a szakaszban. A játékrész hajrájában három helyzetet is kihagytak a hazaiak.

A 24. percben megtört a jég, szép akció végén Ladányi fonákkal, közelről emelt a hálóba. A magyar szövetség akciója nyomán ekkor a nézők plüssfigurák ezreit dobálták a jégre, a játékok beteg gyerekekhez kerülnek majd.

A szünet után egyenlítettek a skandinávok, Mostue a kapuvas segítségével talált be. Felpörögtek a norvégok, ám Hetényi rendre védett. A pihenő előtti hajrában a magyarok előtt is adódtak ziccerek, de maradt a 40 perc utáni 1-1.

Magyar emberelőnnyel indult a következő harmad, és Palkovics a kapuvasat találta el. Maradt a hazai mezőnyfölény, és a 48. percben Peterdi - aki pótlólag kapott behívót a válogatottba - egy kapu előtti kavarodás után volt eredményes. Ritmust váltottak a norvégok, és ők is eljutottak a kapuvasig, de egyenlíteniük nem sikerült.

A csapat kedden folytatja a munkát, és keretszűkítés után pénteken utazik a szombaton rajtoló ljubljanai divízió I-es vb-re.

A Pannon-kupa végeredménye:
1. Ausztria 6 pont
2. Magyarország 3
3. Norvégia 0