Vágólapra másolva!
A Chicago Blackhawks 2-1-re nyert a vendég Philadelphia Flyers ellen, és így összesítésben már 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében.

Stanley-kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
gól:
Hossa (38.), Eager (38.), illetve Gagne (46.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Chicago javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik Philadelphiában.

Az első, fordulatokban és gólokban gazdag összecsapást a Chicago nyerte 6-5-re. A mostani felvonásra csak a Philadelphia változtatott, a fiatal Van Riemsdyk helyett a kemény Carcillo kapott lehetőséget.

Ennek tükrében nem volt meglepő, hogy az első harmad főleg a brutális ütközésekről, a fizikai játékról szólt. A hazaiak enyhe mezőnyfölényben voltak, de a nyitó húsz percben nem tudtak betalálni az első meccsen a csere sorsára jutó Leightonnak.

A második harmad már sokkal tetszetősebb játékot hozott, sok volt a gólhelyzet, és a szünet előtt 26 másodperc alatt két gólt is ütöttek a hazaiak. Előbb a harmadik idényben három különböző csapattal finalista Hossa használta ki, hogy egy hátvéd nem tudott felszabadítani, majd Eager takarásból leadott lövése kötött ki a bal felső sarokban. Utóbbi játékosnak ez volt az első találata a playoff-ban.

A folytatásban emberelőnyben szépített a Philly, Gagne kapáskísérletét nem védhette Niemi, a pakk "felugrott" a léc alá. Lendületben maradtak a vendégek, ám a többi próbálkozásuk nem járt sikerrel, pedig rengeteg lövést zúdítottak kapura.

Az utoljára 1961-ben bajnok Chicagót két győzelem választja el a Stanley-kupa megnyerésétől.