Vágólapra másolva!

Kezdődhet minden elölről a Stanley-kupa-döntőben

A Philadelphia Flyers izgalmas meccsen 5-3-ra legyőzte a vendég Chicago Blackhawks együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének negyedik mérkőzésén, és így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc 2-2-re áll.

Stanley-kupa-döntő, 4. mérkőzés:
Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 5-3 (3-1, 0-0, 2-2)
gól:
Richards (5.), Carle (15.), Giroux (20.), Leino (47.), Carter (60.), illetve Sharp (19.), Bolland (53.), Campbell (56.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Az előző három összecsapás mindegyike minimális különbséggel dőlt el az aktuális hazai együttes javára. A vendégekhez visszatért Ladd, a liga egyik legjobb védekező csatára, akit már a 36. másodpercben kiállítottak.

Nem ebből, hanem a következő emberelőnyben vezetést szerzett a Flyers, Richards korongot szerzett az alapvonal mögött, és villámgyors mozdulattal behúzta Niemi lába között a kapuba. Ezután voltak a vendégeknek is fellángolásai, ám a következő gólt is a Philly szerezte. Megint Hjalmarsson hibázott saját kapuja előtt, a berobbanó Carle pedig nem hibázott.

A hátvédnek 12 gólpassz után ez volt az első találata a playoffban. A Philadelphia a döntőben először vezetett két góllal. Még a szünet előtt szépített a Blackhawks, Sharp távoli lövése egy védő botján váltott irányt. 51 másodperc múlva visszaállt a korábbi különbség, Timonen parádés passzát az előző találkozón hirtelen halálos találatot szerző Giroux váltotta gólra.

A második harmadra új támadósorokat rakott össze a chicagói edző, de ez sem segített, a hazaiak játszottak enyhe mezőnyfölényben, és inkább nekik voltak helyzeteik. A záró harmadban újabb szerencsés gólt szerzett a Philadelphia. Leino lövése egy menteni igyekvő csatár hátáról éppen bepottyant a kapuba.

A Chicago kapott még esélyt, egyperces kettős emberelőnyben Bolland faragott a hátrányból. Izgalmas lett a hajrá, és négy perccel a vége előtt újabb vendéggól esett, Toews zavarta jól a hátvédet és a kapust, így Campbell volt eredményes. És volt sansz az egyenlítésre, ám egy védő a gólvonal elől mentett.

A végén kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre a Chicago, ám üres kapus gólt kapott. A Flyersnek változatlanul remekül megy otthon: tíz meccsből kilencet megnyert. A következő mérkőzést magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik Chicagóban.