Vágólapra másolva!
Állampolgársági esküt tett pénteken az Újpesti Polgármesteri Hivatal dísztermében Sikorcin Ladislav válogatott jégkorongozó Wintermantel Zsolt polgármester előtt, így már hivatalosan is magyar állampolgárnak számít.

Amint az Utehoki.hu beszámolt róla: az ünnepségen a szülők mellett megjelent Ted Sator szövetségi kapitány, Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára, valamint az Újpesti TE jégkorong-szakosztályának vezetői és a több újpesti szurkoló.

Az ünnepi esemény végén a IV. kerületi polgármester egy mondatot fűzött a hivatalos szöveghez: szívesen látná ismét újpesti mezben a nagyszerű csatárt, aki korábban a Megyeri útról a Csíkszeredába igazolt.

Az ünnepség után a szurkolók egy nemzeti színű és egy újpesti szurkolói sállal ajándékozták meg a játékost, aki jelezte: mindent megtesz azért, hogy a magyar csapatot erősíthesse az április 17-én kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokságon.

A kapitány akkor számíthat tétmérkőzésen a ponterős csatárra, ha április 16-ig meglesz a magyar útlevele, de ahogy Kovács Zoltán fogalmazott, ennek nem lehet akadálya.

Sikorcin eddig egyszer, 2009. november hatodikán, az olaszok ellen 6-1-re megnyert barátságos mérkőzésen volt tagja a magyar válogatottnak. Ebben a szezonban szintén kapott meghívót a jesenicei tornára, ám sérülés miatt nem játszhatott.