Vágólapra másolva!
13-0-ra verte a magyar hokiválogatott Horvátországot a 2014-es szocsi olimpia budapesti selejtezőtornáján. Ekkora különbséggel még sosem győzték le magyar hokisok a horvátokat, immár viszont a vasárnapi Hollandia elleni, csoportelsőségről döntő meccsre kell koncentrálni.

A hollandok Litvánia elgázolásával hangoltak a magyarok ellen

Négyes selejtezőtornát játszik a hokiválogatott a februári, utolsó kvalifikációs állomásért Budapesten. A továbbjutáshoz meg kell nyernie a maga négyesét, amihez minden adott: az első nap Litvániát verte 5-1-re, szombaton pedig Horvátországot 13-0-ra.

Jégkorong, olimpiai selejtező:
Magyarország - Horvátország 13-0 (6-0, 3-0, 4-0)
gól:
Bartalis (5.), Vas Márton (10.), Mihály (11., 56.), Sofron (13., 16.), Sikorcin (17., 40.), Kovács (31.), Ladányi (36., 48.), Vas János (49.), Magosi (51.)

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség/Stiller Ákos

Bartalis István indította be a magyar hengert, a svéd Troja-Ljungby légiósa emberelőnyből talált a kapuba az ötödik percben. A folytatás hatalmas magyar mezőnyfölényt hozott, no meg Vas Márton bombagólját, amelytől csak még felszabadultabb lett a csapat. A harmad második felében négyszer is mattoltuk a horvát kapust, miközben kollégájának, Bálizs Bencének szinte semmi dolga nem akadt.

A középső harmadban a számos magyar helyzetből három gól született, az utolsóban pedig ha lehet, még megsemmisítőbbé vált a hazai győzelem: Ladányi Balázs Vas Márton briliáns passzát lőtte be, aztán Vas János átlövésből, Magosi Bálint fórból, Mihály egyenlő létszámnál talált be. 13-0, ennyi is maradt a vége.

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség/Stiller Ákos
Sofron kettőt vállalt a 13-ból

Vasárnap 17.30-tól jöhet Hollandia, amely az első két meccsét ugyancsak rendkívül magabiztosan hozta: Horvátországot 8-2-re, Litvániát 9-2-re verte.

"Egy meccsünk van hátra, egyetlen egy dolgot kérhetek a játékosaimtól: legyenek még jobbak, még úgy is, hogy a legnehezebb mérkőzésünk következik" - közölte Barry Smith holland kapitány Litvánia leigázása után. Smith az első tíz perccel nem volt elégedett, a többi ötvennel viszont igen, mikor a játékosai maradéktalanul végrehajtották, amit kért tőlük.

A csoport állása:
1. Magyarország 6 pont (18-1)
2. Hollandia 6 (17-4)
3. Litvánia 0 (3-14)
4. Horvátország 0 (2-21)