Öngyilkos lett a világbajnok szlovák jégkorongozó

Miroslav Hlinka, jégkorong
Slovakia's Miroslav Hlinka (R) and his son Michael (L) pose with the trophy after defeating Russia 3-2 in the final match of Ice Hockey World Championship in Gothenburg 11 May 2002.
Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett Miroslav Hlinka, a 2002-ben világbajnok szlovák jégkorong-válogatott csatára. A Banska Bystrica 42 éves másodedzőjére egy besztercebányai hotelben találtak rá, felakasztotta magát.

A hírek szerint a 42 éves Hlinka - aki a most rajtolt szezonban a Banska Bystrica másodedzője volt - egy besztercebányai szállodai szobában felakasztotta magát. A klub vezetőjét, Michael Longauert is sokkolta a tragédia, elmondása szerint Hlinka hozzáállásával, munkájával nem volt gond, környezete nem tapasztalta, hogy problémái lennének.

A nyáron visszavonult hokis a világbajnokságokon 2000-ben második, 2002-ben első, 2003-ban harmadik volt a szlovák válogatottal. A nemzetközi híradások kitérnek rá, hogy három évvel ezelőtt már megrázta egy hasonló tragédia a szlovák jégkorongsportot, akkor egy oroszországi repülőbalesetben a válogatott egy másik kiválósága, Pavel Demitra vesztette életét.

Miroslav Hlinka a vébégyőzelem után Forrás: AFP/Alexander Nemenov