Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették családon belüli erőszak gyanújával hétfőn Szlava Vojnovot, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) bajnok Los Angeles Kings védőjét, az NHL pedig felfüggesztette játékjogát.

A 24 éves, kétszeres Stanley-kupa-győztes hátvédet a Redondo Beach-i rendőrök helyi idő szerint hétfőn reggel vették őrizetbe a helyi kórházban, miután az egyik ápolónő kihívta őket egy megvert nő miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint ezt megelőzően másfél órával telefonált hozzájuk Vojnov egyik szomszédja, mert sikoltozást hallott a jégkorongozó házából.

A hivatalos szervek az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor jelezték, hogy a Vojnov elleni vádak bővülhetnek, mivel házában az incidens alkalmával egy gyerek is tartózkodott, akiről azt lehet tudni, hogy nem az orosz sportoló az apja, ám közösen neveli a bántalmazott hölggyel.

Vojnov egyelőre nem nyilatkozott, ügyvédje pedig azt a tájékoztatást adta, hogy 50 ezer dolláros óvadék fejében kiengedték az őrizetből, s december 1-jén kell megjelennie a bíróság előtt.

Az esetet követően az NHL illetékesei azonnal határozatlan időre felfüggesztették Vojnov játékjogát. Csapata, a Los Angeles Kings közleményben jelezte, hogy egyetért a liga döntésével, és a saját hatáskörében is megteszi a szükséges lépéseket.

A fiatal jégkorongozó a 2011/2012-es szezonban mutatkozott be az NHL-ben, s rögtön bajnok lett a Kingsszel, mellyel a legutóbbi szezonban is megnyerte a Stanley Kupát. A 2013/2014-es kiírásban 34 pontos Vojnov a mostani szezon első hat meccsén két gólpasszt jegyzett.