Vágólapra másolva!
A Winnipeg hokisa, Bryan Little úgy érezhette, itt a lehetőség, hogy egyenlítsen, csapata a harmadik harmad elején ugyanis egygólos hátrányban volt a Nashville ellen. Little előtt a fél kapu üresen tátongott, de nem számolt Pekka Rinnével, a Nashville finn kapusával, aki vetődve hárított, de nem a szokványos módon, a korongot ugyanis a fejvédőjével térítette el eredeti útjáról.

Rinne összesen 32 védést mutatott be, és szezonbeli 32. győzelmét jegyezte, amivel vezeti ezt a kapus statisztikát. A ligaelső Nashville-ben a hátvéd Shea Weber mindhárom gólnál pontot szerzett, míg Filip Forsberg beütötte 19. gólját, és a klub történetében még egyetlen újonc sem volt ilyen sokszor eredményes.

A legutóbbi játéknapon a St. Louis Blues és a New York Rangers volt a két leggólerősebb csapat, mindketten idegenben nyertek 6-3-ra. A Bluesban a svéd Alexander Steen egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Tampa Bay Lightning otthonában aratott sikerhez, míg Ken Hitchcock vezetőedző 693. győzelmével immár egyedül áll az örökranglista negyedik helyén. Csak Scott Bowman (1244), Al Albour (782) és a Chicago Blackhawks mostani mestere, Joel Quenneville (739) előzi meg.

Az előző idényben döntős Rangers az 53. perc elején még 3-3-ra állt a Colorado Avalanche vendégeként, és innen sikerült 6-3-ra nyernie. Kevin Hayes három pontot (1 gól, 2 assziszt) gyűjtött, míg a denveriek sorozatban negyedszer kaptak ki. Rick Nash 34. góljával vezeti a listát. A másik New York-i alakulat, az Islanders gyorsan kétgólos vezetést szerzett a vergődő Toronto Maple Leafs ellen, és végül 3-2-re nyert. A kanadai csapat az elmúlt 12 idegenbeli összecsapásán kikapott, összesítésben pedig 14-ből 13-szor hagyta el vesztesen a jeget.

A címvédő Los Angeles Kings - amely jelenleg nincs rájátszást jelentő helyen - 1-2 után megszakítás nélkül négyszer is betalált, így otthon tartotta a fontos két pontot a Calgary Flamesszel szemben. Tyler Toffoli mindhárom harmadban betalált, és így első NHL-mesterhármasát ütötte. A két gólos Sidney Crosby vezérletével a Pittsburgh Penguins az 56. percben még 4-2-re vezetett az Ottawa Senators ellen, mégis csak szétlövésben tudott nyerni.

eredmények:
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3-2
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1-2
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 3-4, hosszabbítás után
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4-5, szétlövés után
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 3-6
Nashville Predators - Winnipeg Jets 3-1
Minnesota Wild - Florida Panthers 2-1
Colorado Avalanche - New York Rangers 3-6
Los Angeles Kings - Calgary Flames 5-3