Vágólapra másolva!
A Winnipeg Jets hiába vezetett háromszor, a vendég Anaheim Ducks végül hosszabbítás után 5-4-re győzött, így egyetlen siker választja el a továbbjutástól az NHL rájátszásának első fordulójában.

A kaliforniai együttestől nem szokatlan, hogy fordítani tudott, ugyanis az alapszakaszban 18 olyan összecsapást nyert meg, amelyen a harmadik harmadban még hátrányban volt, s ezzel NHL-rekordot állított fel. A mostani találkozó győztes gólját Rickard Rakell szerezte a ráadás hatodik percében.

A tavaly döntős New York Rangers visszaszerezte a Pittsburgh Penguins elleni pályaelőnyét, mivel 2-1-re nyert riválisa otthonában. A vendégek az első két harmadban mindössze 11 kapura lövést engedélyeztek a Pingvineknek, majd Henrik Lundqvist, a New York kapusa a záróharmadban 12-szer hárított.

A Minnesota Wild rendkívül fegyelmezett játékának köszönhetően nyert a vendég St. Louis Blues ellen, s vette át a vezetést a párharcban. A hazaiak egyszer sem kerültek emberhátrányba a mérkőzés során, az összecsapás kulcsemberei Zach Parise, Jason Pominville és Mikael Granlund voltak, ők hárman hat ponttal zártak, míg a kapus, Devan Dubnyk 17 védéssel, hibátlan teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez.

Főcsoport-negyeddöntő, 3. mérkőzések, Kelet:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1-2
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a New York javára.

Nyugat:
Minnesota Wild - St. Louis Blues 3-0
Az állás: 2-1 a Minnesota javára.

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 4-5 - hosszabbítás után
Az állás: 3-0 az Anaheim javára.