A KHL-be tart az egyik legjobb magyar hokis

Vas János, jégkorong
SLOVENIA, Ljubljana : Hungarian Janos Vas (C) vies with Vitali Lyutkevych (L) of Ukraine during the 2012 IIHF Ice Hockey World Championship Divison I, Group A match, between Hungary and Ukraine at Arena Stozice in Ljubljana, Slovenia, on April 16, 2012. AFP PHOTO Jure Makovec
Vágólapra másolva!
Vas János tryout-szerződést kapott a KHL-ben szereplő Medvescak jégkorongcsapatától, és egy hónapja lesz arra, hogy meggyőzze a horvát klubot, érdemes szerződtetni.

"Örömmel jelentem be, hogy csatlakozni fogok a KHL Medvescak edzőtáborához ezen a nyáron! Mindent meg fogok tenni azért, hogy helyem legyen a csapatban és büszkén viselhessem a Medvescak mezét ebben a szezonban" - írta Facebook-oldalán Vas János, a magyar jégkorong-válogatott játékosa.

Az előző szezont a cseh Slaviában töltő klasszis a horvát csapattól úgynevezett tryout-szerződést kapott, egy hónap áll majd a rendelkezésére, hogy bebizonyítsa a klubnál, hogy érdemes szerződtetni.

Vas János nagy lehetőség előtt áll Forrás: AFP/Jure Makovec

Nagyon sok orosz fiatal van most is a keretben például, nem beszélve a kanadaiakról, ők mind bizonyítani akarnak majd. Ezzel együtt nagyon pozitívan fogadtak, úgy tűnik, nem egy leszek a töltelékjátékosok között, hanem komoly esélyt kapok a bizonyításra" - idézte Vast a Jegkorongblog.hu szakportál.

A Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) az észak-amerikai NHL európai megfelelőjeként 2008-ban alakult, a 2015-16-os idényben 28 csapat indul majd, 22 orosz mellett a fehérorosz Dinamo Minszk, a lett Dinamo Riga, a finn Jokerit Helsinki, a cseh Slovan Bratislava, a kazah Baris Asztana, illetve a Medvescak.