Vágólapra másolva!
Csütörtökön menesztették Rob Pallint, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának amerikai vezetőedzőjét, utódja a finn Hannu Järvenpää lesz.

A klub közleményében Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a szerződésbontás indokaként elmondta, hogy a csapat teljesítményében vannak tartalékok, de úgy látják, új impulzusokra van szükség az alap- és a középszakasz, valamint a rájátszás mérkőzéseire.

"Az eddigi szereplés a menedzsment, az edzők és a játékosok közös felelőssége. Rob Pallin kiváló munkát végzett Fehérváron, de az idei szezonban sok körülmény nehezítette az eredményes szereplést" - magyarázta Ocskay. Az amerikai szakvezető szerződése a mostani idény végéig szólt.

A szezon hátralévő részére a finn Hannu Järvenpää-t bízták meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. "Bízunk benne, hogy az új mesterrel sikerül elérnünk célunkat, a rájátszásba kerülést" - fogalmazott a szakosztály-igazgató.

A hétvégi két mérkőzésen Sille Tamás és Frank Banham irányítja a csapatot. Az EBEL-ben korábban a szlovén Olimpija Ljubljana és az osztrák Villach vezetőedzőjeként már bizonyító Järvenpää a hétvégén érkezik Székesfehérvárra és a jövő héten kezdi meg a munkát új csapatával.

A magyar együttes az osztrák liga (EBEL) tabelláján a kilencedik, a MOL Liga alapszakaszában pedig a harmadik helyen áll.