Vágólapra másolva!
Bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszásnak második körébe a Nashville Predators, miután a nyugati negyeddöntő utolsó, hetedik mérkőzésén legyőzte a házigazda Anaheim Ducks csapatát. 

A párharc esélyese az Anaheim volt, ráadásul hazai jégen vívhatta meg a sorsdöntő összecsapást. Ennek ellenére a Nashville az első harmadban két védelmi hibát is kihasznált, majd egészen a harmadik harmad közepéig a finn Pekka Rinne megőrizte kapuját a góltól. A hajrában ismét jól védekezett a Predators, amely a következő körben a San Jose Sharksszal csaphat össze.

Az Anaheim

sorozatban negyedik éve veszít hazai pályán hetedik meccset,

ilyen rossz sorozata még egyetlen klubnak sem volt korábban.

Anaheim Ducks Forrás: AFP

Közben keleten elkezdődött a főcsoport-elődöntő: a New York Islanders győzött Tampában. A Lightning már a 4. percben vezetést szerzett, ám az első harmad után - többek között Shane Prince két góljával - 3-1-re a vendégek vezettek.

Az előnyük a meccs derekán tovább nőtt, az előző forduló hőse, John Tavares lövését "védte be" Ben Bishop. A hazaiak kapusát - aki a találkozó előtt tudta meg, hogy jelölték az alapszakasz legjobb hálóőre díjra - le kellett cserélni. A Tampa ugyan még feljött 4-3-ra, ám a végén kapott egy üres kapus gólt.

Eredmények:
kelet, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 3-5

nyugat, főcsoport-negyeddöntő, 7. mérkőzés:
Anaheim Ducks-Nashville Predators 1-2
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Nashville nyerte, és a következő körben a San Jose Sharks csapatával találkozik.