Vágólapra másolva!
Hibátlanul zárta a csoportkört a kanadai válogatott a jégkorong Világkupán, miután az utolsó fordulóban 4-1-re győzött az európai csapat ellen.

Jonathan Toews a négy gólból háromban benne volt, kettőt ő szerzett, egyszer pedig asszisztot jegyzett, és a kanadaiak a három csoportmeccsüket 14-3-as gólaránnyal zárták.

Az európai csapat kapujában Jaroslav Halak 42 lövést hárított, és volt néhány óriási bravúrjai, de a második kanadai gólban benne volt, ő passzolta el a pakkot, amit Matt Duchene passza után Toews terelt a kapuba.

Toews második góljánál abból indult a kanadai támadás, hogy a kapáslövéshez készülő Roman Josinak eltört a botja, úgyhogy a szerencsével sem álltak rosszul a hazaiak. Kanada a négy között az észak-amerikai vagy az orosz csapattal játszik, míg a szintén továbbjutó Európa a svédekkel találkozik.

Toews főszerepelt vállalt Európa legyőzéséből Forrás: AFP

Villámgólok, kihagyott büntető, hirtelen halál

Az észak-amerikai csapat másfél perc alatt két góllal elhúzott a svédek ellen, és Johnny Gaudreau még egy büntetőt is elrontott. A svédek végül a 47. percben utolérték az észak-amerikai fiatalokat, így hosszabbítás döntött, amelyben Nathan MacKinnon gyönyörűen húzta el a korongot Henrik Lundqvist mellett, mielőtt a kapuvas alá emelt.

A csoport:
Kanada - Európa 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
gól: Crosby (5.), Toews (20., 35.), Couture (58.), illetve Marian Hossa (25.)

Az állás: 1. Kanada 6 pont, 2. Európa 4, 3. Csehország 1 (2 mérkőzés), 4. Egyesült Államok 0 (2 mérkőzés)

B csoport:
Észak-Amerika - Svédország 4-3 (3-2, 0-0, 0-1, 1-0)
gól: Matthews (1.), Trochech (2.), Gaudreau (14.), MacKinnon (65.), illetve Forsberg (9.), Backström (17.), Berglund (47.)

Az állás: Svédország 5, 2. Észak-Amerika 4, 3. Oroszország 2 (2 mérkőzés), 4. Finnország 0 (2 mérkőzés)