Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott kapusa, Vay Ádám Júliusban kezdte az ismerkedést és a felkészülést új csapatával, és néhány hónap alatt otthonra talált az Egyesült Államokban. Türelmesen kivárja a sorát, hogy egyszer megnyerhesse a Stanley-kupát nyerhessen.

A 22 éves játékost az A csoportos vébé után igazolta le az NHL-ben szereplő Minnesota Wild, amelynek egyelőre a farmcsapatában játszik.

A hír, amikor leigazolta a Minnesota Forrás: Wild.nhl.com

"Nagyon közvetlenek a csapattársaim, könnyen befogadtak, semmi probléma nem volt - kezdte a VS.hu-nak Vay Ádám. - A korábbi cikkek szerint megérem a befektetésemet, szeretném is bizonyítani ezt. Azt mondták, legyek türelmes.

Kiskorom óta a Stanley-kupáról álmodom, és el sem hiszem, hogy ez hamarosan valóra válhat, nem akarom semmivel elrontani."

Fotómodellként sem utolsó Forrás: Nánási Pál

A magyar és az amerikai hoki még a pályák méretét tekintve is eltérő. "Az itteni pályák kisebbek, mint az otthoniak, ezáltal gyorsabb a játék, több a forgalom a kapu előtt, ezt még meg kell szoknom. Szerencsére nem sok a lemaradásom, de hozzá kell még szoknom a nagyobb terheléshez. Ügyes gyerek vagyok, le fogom dolgozni a hátrányomat."

Az NHL utánpótláscsapatainak rendezett tornán a Minnesota Wild fiataljai a hetedik helyet szerezték meg,

a magyar hokis három meccsen is a kapuba állhatott.

Vezetőedzője szerint a helyosztón hozta a legjobb teljesítményt, amikor 26 lövést fogott, 96,3 százalékos eredményességgel védett.

#minnesotawild #hockey #life ✌ ️

(vayas) Minnesota Wild ❤️ (@vayadam) által közzétett fénykép,

"Már reális esély arra, hogy egyszer NHL-meccsen is védhessek. Most már minden csak rajtam múlik, és remélem, elnyerem a tetszésüket, hogy minél hamarabb kipróbáljanak. Elsődleges célom, hogy megmutassam, milyen magyar vér folyik az ereimben, és hogy a Minnesota Wild meghatározó játékosa legyek" - zárta Vay Ádám.