Magyar tagja is van a jégkorong edzőbizottságának

Majoross Gerely; Scandella, Diego edzés FOTÓ FOTÓTECHNIKA halszem-optika jégkorongozó Közéleti személyiség foglalkozása másodedző sportoló SZEMÉLY
Szentpétervár, 2016. május 6. Diego Scandella (b) és Majoross Gerely (j) másodedzők magyaráznak a jégkorong-válogatott játékosainak csapat első edzésén a szentpétervári Ljubilejnij arénában 2016. május 6-án. A magyarok - akik legutóbb 2009-ben szerepeltek az élvonalban - a vb-n először május 7-én Szlovákia legjobbjai ellen játszanak. MTI Fotó: Mudra László / MJSZ
Vágólapra másolva!
Majoross Gergely személyében magyar tagot választottak be a Nemzetközi Jégkorong Szövetség edzői bizottságába.

A jégkorongblog szaklap csütörtöki tájékoztatása szerint két ciklusnyi szünet után állítottak fel ismét önálló edzői bizottságot nyolc taggal, a testület elnöke Tom Renney, a Kanadai Jégkorong Szövetség vezetője.

Majoross Gergely elmondta, hogy a magyar szövetség (MJSZ) ajánlotta őt erre a tisztségre: Sokkal inkább a magyar hoki és az MJSZ számára kiemelkedő eredmény, hogy magyar edző került ebbe a bizottsága, mintsem az én személyes sikerem.

Meg kell köszönnöm az első számú munkaadómnak, a MAC Budapest vezetőségének, hogy elnézi nekem ezt az alkalmankénti hiányzást, és támogatja részvételemet ebben a munkában" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy december elején tartják az első bizottsági ülést.

Majoross Gerely (j) másodedző magyaráz a jégkorong-válogatott játékosainak Forrás: MTI/Mudra László / Mjsz

Majorossal együtt már három magyar dolgozik az IIHF munkacsoportjaiban. A négyéves ciklusokban dolgozó bizottságok közül a nőit továbbra is Kolbenheyer Zsuzsanna vezeti, aki az IIHF elnökségének is tagja. Kovács Zoltán a létesítményfejlesztésért felelős bizottságban tevékenykedik.