Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a görög Filipposz Veriasz férfikézilabda-csapatával Éles József. A Fotex harmincnégy esztendős, válogatott klasszisa 13 év után távozik Veszprémből.

Már fél évvel ezelőtt érett a távozása, mégis kivárta a szezon végét Éles József, a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapatának klasszisa. Az átlövő-irányító eredményes tárgyalásokat folytatott a görög bajnok Filipposz Veriasz csapatával, így tizenhárom év után távozik a Fotextől. A 174-szeres válogatott játékos 2 évre írt alá.

A görög együttes a 2002/2003-as szezonban remekül szerepelt, a bajnokságot és a görög kupát is megnyerte, míg a Challenge-kupában úgy lett második, hogy a hazai találkozón 30-27-re legyőzte a dán Skjern együttesét, ám a visszavágón tíz góllal alulmaradt (25-35).

Az együttesben tavaly négy légiós játszott, közülük a svéd kapus Benjaminsson talán nem ismert a kézilabda-rajongók előtt sem, ám a két orosz, Tucskin és Ataviv, illetve a már visszavonult, és a macedón válogatott mellett tevékenykedő Pepi Manaszkov neve biztosíték lehet arra, jó csapatba szerződött a magyar klasszis. Az együttes július 25-én kezdi meg a felkészülést.

A Filipposz Veriasz 2003-as bajnokcsapata
kapusok: Thanaszisz Mpakircisz, Andres Benjaminsson (svéd), Harisz Deliosz
mezőnyjátékosok: Anesztisz Domprisz, Mpampisz Kszaciatanasziu, Sztavrosz Papadopulosz, Grigorisz Szanikisz, Vjacseszlav Ataviv (orosz), Pepi Manaszkov (macedón), Dimitrisz Mpantisz, Taszosz Protogerosz, Tanosz Karanaciosz, Alekszander Tucskin (orosz), Giorgosz Gjopisz, Íjkosz Riganasz, Eosktask Deligiannisk, Dimitrisk Cimurtosz, Sztafanosz Szuggarasz, Aaszilisz Gotasz, Aaszilisz Anasztasziu.