Vágólapra másolva!
Hatalmas bravúrt hajtott végre a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, amely hét góllal legyőzte a címvédő Montpellier együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Pick Szeged - Montpellier (francia) 29-22 (16-9)
gól: Laluska, Mezei 6-6, Eklemovic 5, Matic 4, Vadkerti 3, Ilyés, Oláh 2-2, Józsa 1, illetve Anquetil 5, Karabatic 4, Sioud, Guigou 3-3, Stefanovic, Piugsegur 2-2, Zuzo, Bosquet, Bojinovic 1-1
kiállítás: 14, illetve 12 perc
hetes: 2/4, illetve 0/4

Telt ház fogadta a szegedieket és a BL-címvédő francia együttest, így a hangulat már a kezdéskor felfokozott volt. A hazai gárda pedig az első félidőben gondoskodott arról, hogy a közönség szinte önkívületi állapotban szurkoljon. Kovács Péter vezetőedző együttese fegyelmezett védekezéssel és rendkívül pontos támadójátékkal a 13. percben már 8-5-re vezetett és ez láthatóan meglepte a Montpellier-t.

A két magyar kapus, Perger és Puljezevic is bravúrosan védett, elöl pedig Eklemovic és Laluska vezérletével sorra estek a magyar gólok. Kemény csatát vívott a két csapat, amit a kiosztott 18 percnyi kisbüntetés is jelzett, sőt a vendégektől Zuzót piros lappal kizárták, amiért torkon ütötte Laluskát. A félidő hajrájában kissé szétesett a Montpellier játéka és a Szeged - megérdemelten - hétgólos előnyre (16-9) tett szert.

A második félidő elején kissé magára talált a Montpellier a 34. percben 18-13-ra feljött. A Szeged azonban továbbra is kitűnően védekezett, és tartani tudta az öt-hat gólos előnyt. A hajrá előtt kisebb hullámvölgybe került a hazai csapat és - bár Puljezevic továbbra is bravúrosan, többek között 4 hétméterest védve őrizte a kaput - a 49. percben már "csak" négy gól (24-20) volt a szegediek előnye.

Az utolsó percekben azonban ismét a címvédő került gödörbe és örülhetett, hogy hétgólos vereséggel megúszta a szegedi összecsapást. A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

Kovács Péter, a Pick Szeged vezetőedzője: "Nagyszerűen védekeztünk, nem hagytuk kibontakozni a franciákat. Mindenkit dicséret illet. Holnaptól készülünk a visszavágóra, ami a hétgólos előny ellenére rendkívül nehéz mérkőzésnek ígérkezik."

További eredmények:
Skjern Handball (dán) - Magdeburg (német) 30-25
Prule 67 Ljubljana (szlovén) - TBV Lemgo (német) 28-28

A férfi NB I vasárnapi mérkőzésén:
Csömör KSK - Győri Tento ETO KC 28-29 (13-15)