Vágólapra másolva!
Az óév utolsó napjaiban a román sajtó megszellőztette a hírt, miszerint Marian Cozma, az MKB Veszprém beállósa lehet a magyar férfikézilabda-válogatott újabb honosított játékosa. Az [origo] kamerája a hír nyomába eredt.

"Egyelőre semmilyen lépés nem történt Cozma-ügyben", mondta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

"Az első lépést a játékosnak és a klubjának kellene megtennie ez ügyben, az biztos, mi nem kezdeményeztünk hasonlót" - mondta Sinka. "Tény, hogy minden olyan esetben, amikor klub vagy játékos megkeres bennünket, s ez a magyar kézilabda érdekeivel megegyezik, akkor mi támogatjuk."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0rItqIoSv0X67Mp9


Sinka elmondta, szerinte nincsen semmi probléma a honosítással, szívesen elbeszélgetne azokkal, akik emiatt támadják a szövetséget.

"Magyarországon néhány évszázada sok olyan ember él, akinek a neve 'ics' végződésű. Mondhatnám Eklemovicsot, akinek magyar felesége és gyönyörű gyermeke van, s aki magyar színekben szeretne sikereket elérni. Mi szeretettel fogadjuk azokat, akik itt szeretnék kiteljesíteni az életüket, itt akarnak tenni a magyar sportért."

Sinka hozzátette, honosított kézilabdázóink példaértékű munkát végeztek és végeznek. Kiemelte a kubai származású Pérez Carlost, aki "többet tett a válogatottért, mint a magyarok, azért, mert többet is tud a játékból". De a főtitkár úgy látja, Puljezevics is jó példát adott arra vonatkozólag, hogyan kell meghalni a válogatottért.