Vágólapra másolva!
Múlt héten érdekes felhívás jelent meg az FTC Pártolói Egyesült honlapján, amely arról tudatta a nőikézilabda-csapat szurkolóit, hogy a komoly anyagi gondok miatt már alapvető egészségügyi felszerelésekre sem futja. Maglódi Lajos ügyvezető cáfolta a rémhíreket.

"Amikor ég a ház, nem feltétlenül kell ölbe tett kézzel a tűzoltók érkezésére várni: egy kis összefogással bizony mi magunk is csillapítani tudjuk a lángokat...

Az FTC Pártolói Egyesület megkereste Nemecsek László gyúrót, és a beszélgetés során kiderült, az alapvető egészségügyi felszerelések (kötszerek, sportkrémek, gyógyszerek) beszerzése nagy segítség lenne a lányok és az orvosi stáb számára. A szakembertől kaptunk egy listát az említett szerekről, s úgy gondoltuk, a sportág és a Ferencváros szerelmesei képesek lehetnek biztosítani az oly' fontos ellátmányt.

A Pártolói Egyesület ezennel arra kér mindenkit, aki a szívén viseli kézilabdázóink sorsát, hogy lehetőségei szerint járuljon hozzá a napi edzésmunkához elengedhetetlen kellékek beszerzéséhez!"

A múlt héten közzétett felhívásra hétfő délutánig 170 ezer forint gyűlt össze (a honlap nyilvánosságra hozta a beérkezett adományozók nevét, illetve az adományok összegét), ám a Duna TV esti, Sportaréna című adásában Maglódi Lajos ügyvezető cáfolta a rémhíreket.

"Nem ekkora a probléma, sőt... A közelmúltban kötöttem szerződést a MEDECO Magyarország Kft-vel, amelynek hatására még a futballcsapatnak is jutott egészségügyi felszerelés. Esküszöm, annyi kenőcs van, hogy kidől a szekrényből" - mondta Maglódi.

Az ügyvezető megerősítette, hogy vannak fizetési elmaradások. "Sajnos hiába vannak érvényes szerződéseink, két cég is olyan anyagi helyzetbe került, hogy nem a reklámszolgáltatás lett az első, amelyet teljesíteni tudott. Közel 30 millió forintot buktunk, amely 135-140 millió forintos összköltségvetésnél nem kis tétel."

A szakosztály nem titkoltam az angol tulajdonostól is vár pénzt, de Rieb György klubelnök is bizakodóan nyilatkozott: "A kézilabda nincs a legjobb helyzetben, de megvan a megoldás, amellyel a sorsát rendezni tudjuk."

Miközben Zsiga Gyula vezetőedző attól tart, hogy a helyzet konszolidálódása előtt szétkapkodják a csapatot a vetélytársak, addig a szakosztályt már érte egy veszteség. A csapat legendás játékosa, Kökény Beatrix ugyanis júliustól nincs a szakosztály kötelékében, ugyanis olyan brókercégnél talált munkát, ahol jobbak a lehetőségek.