Vágólapra másolva!
Zsiga Gyula távozása csak egy csepp lehet a tengerben a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapatánál, a hírek szerint ugyanis a klub kulcsjátékosait komolyan csábítják a vetélytársak.

Az utóbbi évtizedben sorra tűntek el a budapesti kézilabdaklubok. Ki emlékszik arra, hogy egykoron micsoda csapata volt BHG-nek, hogy kétszeres bajnokként tűnt el az Építők SC, hogy a kilencszeres bajnok Spartacus már csak a másodosztályban szerénykedik, s a 15 éve még bajnok Vasas is a kiesés ellen küzd.

A Ferencváros eddig tartotta magát, a csapat a nehéz anyagi helyzet ellenére túlélte Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika távozását, ám ismét hallatszanak azok a hangok, amely a csapat szétesését jósolják.

Március elején arról írhattunk, hogy az FTC Pártolói Egyesülete tudatta a nőikézilabda-csapat szurkolóival, a komoly anyagi gondok miatt már alapvető egészségügyi felszerelésekre sem futja a csapatnál. Maglódi Lajos ügyvezető akkor cáfolta a rémhíreket.

Azóta viszont kiderült, az anyagi gondok miatt a szezon végén várhatóan nemcsak Zsiga Gyula vezetőedző távozik, hanem több kulcsjátékos is.

Zsiga az InfoRádió megkeresésére elmondta, ő maga kezdeményezte a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a zuhanyhíradó szerint a Csömör női csapatának, illetve a Ferencváros ifjúsági együttesének szakvezetője, Elek Gábor lehet a befutó a megüresedő posztra.

Közben a játékosok többségét is megkörnyékezték, Lucia Uhrakova már be is jelentette, hogy Debrecenbe igazol, információnk szerint Soós Viktóriát a Derecske, Szucsánszki Zitát pedig a Hypo csábítja, a jól értesültek szerint Szamoránsky Piroskát a Debrecen és a Győr is szívesen látná soraiban.

Távozhat Zácsik Szandra is, akit a szlovén Krim Ljubljana csábít, s a siol.net legfrissebb információja szerint Jernej Virant klubigazgató akár mélyen is a zsebébe nyúlna, hogy kivásárolja élő szerződéséből a fiatal átlövőt. (Igaz, ehhez az új trénernek is lesz egy-két szava, a hírek szerint Zdravko Zovko, Kasim Kamenica, Ivica Rimanic és Marta Bon is befutó lehet a ljubljanai kispadon.)