Vágólapra másolva!
Játékosként világklasszis, edzőként pedig a feltörekvő fiatal generációhoz tartozó Sótonyi László lesz a Fehérép-Alcoa FKC nőikézilabda-csapatának vezetőedzője. A legutóbbi három szezonban a százhalombattai férficsapatnál dolgozó egykori irányító kétéves szerződést kötött, s úgy fogalmazott, óriási kihívás előtt áll.

"Úgy érzem, egy edzőnek előre kell lépnie, folyamatosan a kihívást kell keresnie" - mondta az [origo] megkeresésére Sótonyi László, aki elárulta, óriási kihívást jelent számára, hogy elfogadta a fehérváriak hívását.

"Balássi Imre elnököt régóta ismerem, az ő személye döntő volt, hogy elfogadtam az ajánlatot. Ugyan nem dolgoztam még női csapattal, de ez lehet pozitívum is a jelenlegi helyzetben."

Arra a kérdésre, mi az elvárás a klub részéről, Sótonyi azt felelte: "Valamit nyerni kell!"

"Azt hiszem, a legjobb négy között maradni a minimum cél, fontos lenne viszont nyerni valamit, hiszen Fehérvár az EHF-kupa-siker óta ismét erre vár."

A 190-szeres válogatott klasszis játékosként Veszprémben töltötte a legtöbb időt, tagja volt az 1992-es barcelonai olimpián 7., illetve a 1997-es, japán világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar válogatottnak is. Külföldön a spanyol CC Santander, majd a Garbel Saragossa együttesét erősítette, ezt követte a svájci St. Otmar Gallen, amellyel bajnoki címet is nyert.

Sótonyi 2003-ban tért haza a Pestszentlőrinc-Elektromos csapatához, de sérült válla miatt kénytelen volt befejezni a játékot. Edzőként először a Nagykanizsai Izzó SE másodosztályú csapatánál dolgozott, majd 2005. márciusában a felmentett Molnár József helyett a Százhalombatta szakvezetője lett.

A csapatot megmenteni ugyan nem tudta a kieséstől, ám a következő szezonban simán nyerte az együttes az NB I/B Nyugati csoportját, tavaly az élvonal 9. helyén zárt, idén pedig a 8. pozíciót kaparintotta meg.

Kit keres Tadici?

Korábban beszámoltunk már arról a román sajtóinformációról, amely szerint Gheorghe Tadici, az Oltchim Vilcea és a román nőikézilabda-válogatott szakvezetője újabb játékost szeretne szerződtetni Magyarországról.

"Szerettük volna megszerezni a Debrecen beállósát, de ez nem volt lehetséges. Így most olyan játékost keresünk, akit le tudunk igazolni" - nyilatkozta Tadici, hozzátéve, most a Fehérép csapatából figyel valakit.

A Gazeta Sporturilor előrukkolt a névvel, a lap úgy tudja, Tadici kiszemeltje Szrnka Hortenzia. A válogatott balátlövő érkezése azonban lehet, csak kacsa, romániai forrásunk szerint ugyanis átlövőből akad elég Vilceában, a szakvezetés csak beállósban gondolkodik...