Vágólapra másolva!
Negyvenöt percig a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapata állt tornagyőzelemre, de a tizennyolc gólt szerző Kristina Franic vezetésével a Podravka Vegeta megfordította a mérkőzést, és 42-40-es győzelmével veretlenül nyerte a Terszol-kupát.

"Megint nagyon hasznosnak bizonyult ez a hét, hiszen jó csapatok ellen játszottunk jó mérkőzéseket. Kiélezett helyzetben tudtunk gyakorolni, és a harmadik meccsre megint sikerült előrébb lépnünk. Természetesen a csapatnak megvannak a gyerekbetegségei, ugyanakkor az erényei is. Van még hátra három hetünk, hogy jó hatvan percet csináljunk abból az ötvenből, amelyet sikeresen produkáltunk a Podravka ellen is" - nyilatkozta Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője.

- Miben látja a hiányolt tízperc dekoncentráltságának okát?
- Egyértelműen abban, hogy nincsenek meg az embereink még ahhoz, hogy azt az iramú játékot, azt a dinamikát, ami szeretnénk, hatvan percig tudjuk játszani. A Podravka elleni meccs átfordulása egyértelműen a fáradtság miatt történt. Itt nagyon sokat segítene rajtunk Siti Eszter leigazolása. Illetve nagy segítség lenne, ha az eddig epizódszerepeket kapott játékosok egyre javuló teljesítményt nyújtanának, eredményesen kiváltva ezzel az alapembereket, akár csak pár percekre is. Ehhez azonban egy-két embernek még további rutint kell szereznie. Amennyiben ezt a fáradságos részt kiiktatjuk, úgy gondolom, nem nagyon van félni valónk senkitől.

- Oly módon sikerül beépíteni a fiatalokat a csapatba, ahogy tervezte?
- Igen, de ehhez idő kell. Ez kétoldalú dolog: az egyik az én oldalamról, hogy lehetőséget biztosítsak nekik; a másik oldalról pedig, hogy ezt a bizalmat olyan teljesítménnyel hálálják meg, ami majd feljogosítja őket arra, hogy éles szituációban, tétmérkőzésen is játszanak. Ennek a folyamatnak a közepén vagyunk, nyílván való az is, hogy hullámzó a teljesítményük pont a rutintalanságuk miatt, de például ma is volt olyan játékos, akivel tudtunk előrelépni. Minden egyes meccsel lépünk előre, de tudomásul kell venni, hogy ez nem megy máról holnapra. Bízom benne, meg fogják oldani a rájuk bízott szerepet.

Eredmények, TERSZOL-kupa 2008
Fehérép Alcoa FKC - Dunaferr NK 31-31 (21-16)
Podravka Vegeta - "U" Jolidon Cluj 46-28 (16-13)
Fehérép Alcoa FKC - "U" Jolidon Cluj 29-28 (14-12)
Podravka Vegeta - Dunaferr NK 47-34 (23-17)
Fehérép Alcoa FKC - Podravka Vegeta 40-42 (20-17)
Dunaferr NK - "U" Jolidon Cluj 33-26 (22-15)

A TERSZOL-kupa 2008 végeredménye:
1. Podravka Vegeta 6 pont (+33)
2. Fehérép Alcoa FKC 3 pont (-1)
3. Dunaferr NK 3 pont (-6)
4. Jolidon Cluj 0 pont (-26)

A góllövőlista élcsoportja:
1. Kristina Franic (Podravka) 35 gól
2. Temes Bernadett (Dunaferr) 25 gól
3. Kristina Triscsuk (FKC) 23 gól
4. Laima Bernataviciute (FKC) 22 gól

Különdíjasok:
Gólkirálynő: Kristina Franic (Podravka)
Legjobb játékos: Ana Djokic (Podravka)
Legjobb kapus: Petróczi Viktória (FKC)